Connect with us

EDITOR

Διώρυγα Κορίνθου: Βρέθηκαν τα 9 εκ για την αποκατάσταση – Άγνωστο το χρονοδιάγραμμα επαναλειτουργίας

Published

on

Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων θα χρηματοδοτήσει τις μελέτες και τα έργα αποκατάστασης της Διώρυγας Κορίνθου, ύψους 9 εκ ευρώ. Η απόφαση έρχεται λίγες ημέρες μετά την αυτοψία του κλιμακίου στο σημείο των καταπτώσεων, την ευρεία συνάντηση που ακολούθησε αλλά και την χθεσινή αυτοψία του Εύθυμη Λέκκα και του Υπουργού Νίκου Ταγαρά.

Οι ενέργειες προχωρούν είναι αλήθεια με ταχείς ρυθμούς ενώ  το Υπουργείο Υποδομών χαρακτήρισε το έργο ως «σύνθετο και ειδικό έργο Εθνικού επιπέδου». Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει ήδη κηρύξει σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης την Διώρυγα λόγω των συνεχόμενων επικίνδυνων καταπτώσεων.

Που θα πάνε τα 9 εκ ευρώ

Το ποσό θα διατεθεί για την τοπογραφική μελέτη,την γεωτεχνική έρευνα και για τις εργασίες που χρειάζονται για να γίνει η αποκατάσταση στα σημεία που έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, όπως είναι το τμήμα του βιολογικού καθαρισμού.

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Βουλευτής Κορινθίας κ. Χρίστος Δήμας, μετά την εξασφάλιση της χρηματοδότησης από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την αποκατάσταση των ζημιών στη Διώρυγα της Κορίνθου δήλωσε:

«Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων χρηματοδοτεί με 9 εκ. ευρώ τις μελέτες και τις εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών στην Διώρυγα. Ο στόχος είναι να επαναλειτουργήσει με ασφάλεια, όσο το δυνατόν συντομότερα η Διώρυγα της Κορίνθου».

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz