Connect with us

Ελλάδα

Διαφωνία μετεωρολόγων για τα “χιόνια τον Φεβρουάριο”: “Μην πιστεύετε κανέναν” λέει ο Θοδωρής Κολυδάς

Published

on

Τα πρώτα σημάδια “χειμώνα” είναι ορατά, κι ας μπαίνουμε στον τελευταίο μήνα του, οπότε οι πρώτες διαφωνίες των μετεωρολόγων ξεκίνησαν, για το αν θα δούμε χιόνια ακόμα και στα πεδινά τον Φεβρουάριο. Αυτό υποστήριξε ο Σάκης Αρναούτογλου, “πιθανό να χιονίσει και στην Αττική” είπε ο Γιάννης Καλλιάνος, “είναι νωρίς, μην πιστεύεται κανέναν” απαντάει ο Θοδωρής Κολυδάς.

Ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) με μήνυμά το στο Twitter, ανέφερε πως δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται μόνο η πτώση της θερμοκρασίας, ενώ παράλληλα άφησε αιχμές για τις προβλέψεις των υπολοίπων αναφέροντας χαρακτηριστικά “μην πιστεύετε κανέναν μέχρι τότε”.

Πιο συγκεκριμένα, στην ανάρτησή του έγραψε: “‘Απ’ την Κική κι απ’ τη Κοκό… Οι διαφορές μεταξύ των μοντέλων είναι τεράστιες. Ας περιμένουμε τις αρχές της άλλης εβδομάδος, για να δούμε που θα …”κάτσει η μπίλια”. Το μόνο σίγουρο είναι η πτώση της θερμοκρασίας. Για χιόνια είναι νωρίς. Μη πιστεύετε κανέναν μέχρι τότε. Καλό ΣΚ”.

Η πρόγνωση Αρναούτογλου

Λίγη ώρα πριν ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποίησε για χιονοπτώσεις ακόμα και στα πιο χαμηλά υψόμετρα, το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Αναλυτικά, σχετικά με τις επόμενες ημέρες, το Σαββατοκύριακο 28-29/1 αναμένεται να έχει άστατο καιρό κυρίως στα πιο νότια τμήματα, όμως η κακοκαιρία αποχωρεί και τα χιόνια θα εντοπίζονται μόνο στα ορεινά της βορειοδυτικής και κεντρικής Ελλάδας.

Δευτέρα και Τρίτη ο βοριάς θα είναι έντονος και η αίσθηση του κρύου έντονη, με μία νέα ατμοσφαιρική διαταραχή να “βγάζει” διάσπαρτα φαινόμενα, αλλά η νέα αλλαγή του καιρού αναμένεται να έρθει από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας και ιδιαίτερα το επόμενο Παρασκευοσαββατοκύριακο (3-4-5/2).

Όπως ανέφερε ο Σάκης Αρναούτογλου, από τις 2 με 3 Φεβρουαρίου φαίνεται ότι θα έρθουν νέες κατεβασιές ακόμη πιο ψυχρού αέρα, οι οποίες θα ρίξουν ακόμη περισσότερο τη θερμοκρασία.

Μάλιστα, υπάρχουν ενδείξεις πως αυτή τη φορά χιόνια θα πέσουν και σε πεδινές περιοχές, δηλαδή πολύ πιο χαμηλά σε σχέση με τις χιονοπτώσεις που είδαμε στην τελευταία κακοκαιρία.

Δείτε την πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου:

 

 

Καλλιάνος: Χιόνια και στην Αττική στο “έμπα” του Φεβρουαρίου

Για ψυχρή εισβολή κάνει λόγο και ο μετεωρολόγος του Mega, Γιάννης Καλλιάνος. Μιλώντας στην εκπομπή “Live News” του Mega, ανέφερε ότι η επόμενη εβδομάδα επιφυλάσσει χαμηλότερες θερμοκρασίες, με αποκορύφωμα το Σαββατοκύριακο 4-5 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα, ο Φλεβάρης θα μπει με… κρύες διαθέσεις, αφού το θερμόμετρο θα πέσει κάτω από το μηδέν, ενώ χιόνια αναμένεται να πέσουν και στην Αττική.

Μάλιστα, στην ερώτηση του Νίκου Ευαγγελάτου αν θα σημειωθούν χιονοπτώσεις και στο κέντρο της Αθήνας, ο Γιάννης Καλλιάνος απάντησε πως “με τα τωρινά δεδομένα, αν μιλούσαμε για αύριο, τότε ναι, θα έλεγα πως θα χιονίσει και στην Αθήνα”. Όμως επιφυλάχθηκε να μιλήσει με σιγουριά όταν θα έχει περισσότερα στοιχεία για τον καιρό της επόμενης εβδομάδας.

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz