Connect with us

Ελλάδα

Διαταγή Φλώρου στους κομάντο των συνόρων: «Να είστε πανέτοιμοι για κάθε πρόκληση»

Published

on

Περιοδεία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ σε Αιγαίο, Κρήτη και Σύμπλεγμα Μεγίστης – Οι ευχές στο προσωπικό και οι σαφείς εντολές για αντιμετώπιση κάθε τουρκικής πρόκλησης.

Μπορεί η κρίση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας να βρίσκεται σε πρόσκαιρη ύφεση, ωστόσο, οι περισσότεροι γνωρίζουν πόσο υποκριτές και ύπουλοι είναι οι γείτονες. Το αποδεικνύουν καθημερινά, με κάθε τους κίνηση, μέσω των απειλών, των εκβιασμών και της προπαγάνδας.

Την ώρα που ο ίδιος ο «σουλτάνος» και οι κορυφαίοι υπουργοί του έχουν στην κορυφή της ατζέντας την αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών, η Ελλάδα απαντά με κινήσεις που επιβεβαιώνουν την ψυχραιμία, την αποφασιστικότητα και την παντελή έλλειψη φόβου απέναντι στις επιθέσεις της Άγκυρας.

Ακόμα και παραμονές του νέου έτους, ο υπουργός Άμυνας του καθεστώτος, Χουλουσί Ακάρ, ζήτησε την αποστρατικοποίηση 16 ελληνικών νησιών, προαναγγέλλοντας έτσι πως και το 2021 θα είναι χρονιά έντασης και μετωπικής σύγκρουσης μεταξύ των δύο χωρών, σε διπλωματικό επίπεδο – τουλάχιστον – μιας και το καθεστώς έχει επιχειρήσει επανειλημμένα να δημιουργήσει συνθήκες εμπόλεμης κατάστασης σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, βρίσκοντας ωστόσο πάντα μπροστά του ελληνική σημαία.

Είναι γεγονός εξάλλου πως η Τουρκία μετρά μόνο ήττες επί του πεδίου από την Ελλάδα. Το ηχηρό μήνυμα στον Έβρο, η άμεση κινητοποίηση του ελληνικού Στόλου στις 21 Ιουλίου, το σοβαρό πλήγμα της φρεγάτας ΛΗΜΝΟΣ στην τουρκική ναυαρχίδα KEMAL REIS και η «συντριβή» της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας από τα ελληνικά μαχητικά πριν και μετά την αεροναυτική άσκηση Eunomia στην Κύπρο, είναι μερικά από τα «δείγματα γραφής» των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, που έχουν διαμηνύσει στην Άγκυρα πως η Ελλάδα δεν είναι ούτε Συρία, ούτε Λιβύη… έχει οργανωμένο, έμπειρο και σε πλήρη ετοιμότητα Στράτευμα που μπορεί να επιφέρει ανεπανόρθωτο πλήγμα σε οποιονδήποτε.

Ο Αρχηγός με τους κομάντο των συνόρων

Την Τρίτη 29 και την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020 ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώροςεπισκέφθηκε Μονάδες και Σχηματισμούς των Ενόπλων Δυνάμεων στην Κρήτη, σε νησιά του Νοτιοανατολικού Αιγαίου και στο Σύμπλεγμα Μεγίστης, όπου αντήλλαξε ευχές με το προσωπικό, με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και της έλευσης του Νέου Έτους.

Πρόκειται για Μονάδες σε νησιά και νησίδες όπου η κατάσταση επιφυλακής δεν σταματά ποτέ. Είναι οι «καυτές» περιοχές που εδώ και ένα χρόνο βρίσκονται στο στόχαστρο της Άγκυρας. Ιδιαίτερα το Καστελλόριζο και ολόκληρο το στρατιωτικό Σύμπλεγμα της Μεγίστης, το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο εμπόδιο στα σχέδιά της για την περίφημης «Γαλάζιας πατρίδας».

Αν και οι επισκέψεις ήταν για ευχές και τόνωση του ηθικού των στελεχών και των στρατευσίμων, είναι προφανές πως η επίσκεψη Φλώρου στο ανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη, αποτελεί σαφές μήνυμα προς την Άγκυρα ότι η Ελλάδα έχει θωρακίσει τα σύνορά της, τα νησιά της είναι «αστακοί» και το προσωπικό με το δάχτυλο στη σκανδάλη, κυριολεκτικά.

Άλλωστε, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και οι Αρχηγοί των Επιτελείων, από την αρχή της κρίσης με την Τουρκία έχουν δώσει σαφείς εντολές προς όλα τα στελέχη, ενώ για κάθε κίνηση της Τουρκίας έχουν σχεδιάστεί τουλάχιστον πέντε διαφορετικοί τρόποι αντίδρασης, αναλόγως των καταστάσεων. Αυτό επιβεβαιώθηκε σε όλες τις κρίσιμες στιγμές, με τις Ένοπλες Δυνάμεις να είναι πάντοτε ένα βήμα μπροστά από τους Τούρκους, οι οποίοι έχουν αντιληφθεί ότι η Ελλάδα δεν αστειεύεται.

Στην Κρήτη, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ξεκίνησε τις επισκέψεις του με την 115 Πτέρυγα Μάχης, το Πεδίο Βολής Κρήτης και την 5η Ταξιαρχία Πεζικού. Στην έδρα της Ταξιαρχίας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μέσω τηλεδιάσκεψης με προσωπικό από το Επιτηρητικό Φυλάκιο Γαύδου, να ανταλλάξει ευχές με το υγειονομικό προσωπικό που στελεχώνει το Σταθμό Δειγματοληψίας για τη διενέργεια ταχέων διαγνωστικών ελέγχων (rapid tests), για την περιοχή των Χανίων, στο πλαίσιο της συμβολής των Ενόπλων Δυνάμεων στην κοινή προσπάθεια επιδημιολογικής επιτήρησης του πληθυσμού έναντι του κορονοϊού.

Κατόπιν μετέβη στον Ναύσταθμο Κρήτης στη Σούδα και ευχήθηκε στο πλήρωμα Υποβρυχίου και στο στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό του Ναυστάθμου, ενώ τελευταίος σταθμός της παραμονής του στην Κρήτη ήταν η Προκεχωρημένη Ναυτική Βάση Κυριαμαδίου.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Αρχηγός επισκέφθηκε το Αεροδρόμιο Καρπάθου και το Επιτηρητικό Φυλάκιο Καλολίμνου όπου διαπίστωσε την επιχειρησιακή ετοιμότητα καθώς και το υψηλό ηθικό του προσωπικού.

Την δεύτερη ημέρα της επισκέψεως του, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέφθηκε τη Ρόδο, όπου είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει ευχές με το προσωπικό του Στρατηγείου της 95 ΑΔΤΕ και να συναντηθεί με τον πρόεδρο Εθνοφυλάκων Ρόδου, κ. Ηλία Πάχο. Στη συνέχεια επισκέφθηκε για ευχές τον Ναυτικό Σταθμό Ρόδου, την Κανονιοφόρο (Κ/Φ) ΑΗΤΤΗΤΟΣ, που ναυλοχεί στον λιμένα Ρόδου αυτή την περίοδο κι έκλεισε την επίσκεψη του στο νησί επισκεπτόμενος το 6ο ΕΤΕΘ, στην Κάλαθο.

Τις μεταμεσημβρινές ώρες ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, έφθασε στο Επιτηρητικό Φυλάκιο Στρογγύλης, εν συνεχεία επισκέφθηκε την έδρα της Διοίκησης Άμυνας Νήσου (ΔΑΝ) ΜΕΓΙΣΤΗΣ, όπου τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος κ. Γεώργιος Σαμψάκος και κατόπιν επιβιβάσθηκε στο Ταχύ Περιπολικό Κατευθυνομένων Βλημάτων (ΤΠΚ) ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΔΗΣ, που αυτή την χρονική περίοδο ναυλοχεί στο Καστελόριζο. Η διήμερη περιοδεία για ανταλλαγή ευχών έκλεισε με την μετάβαση στη Ρω και την ανταλλαγή ευχών με το προσωπικό που στελεχώνει το επ’ αυτής εδρεύον Επιτηρητικό Φυλάκιο.

Πηγή: newsbomb.gr

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz