Διαμαρτυρία με συνοδεία γυμναστικής έλαβε χώρα το πρωί της Δευτέρας στο Σύνταγμα.

 

Η διαμαρτυρία διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Αττικής, ενώ στην πλατεία Συντάγματος, γυμνάστριες, κρατώντας τις απαραίτητες αποστάσεις, έκαναν μια σειρά από γυμναστικές ασκήσεις για τους παρευρισκόμενους.

Οι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων διαμαρτύρονται για την έλλειψη ενός «σχεδίου διάσωσης του κλάδου» που «απειλείται με αφανισμό» και ζητούν να ανοίξουν… χθες τα γυμναστήρια.

«Τα γυμναστήρια θωρακίζουνε την σωματική, αλλά και την ψυχική υγεία. Είμαστε αδίκως κλειστά πάνω από ένα χρόνο, ενώ τα γυμναστήρια, όπως επιβεβαιώνει και ο ΠΟΥ, προάγουν την υγεία και ενισχύουν το ανοσοποιητικό», σημειώνει ο Χάρης Λιόντος, Γενικός Γραμματέας Συλλόγου Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Αττικής, προσθέτοντας:

«Θέλουμε να ανοίξουνε άμεσα, όπως συμβαίνει και με άλλα επαγγέλματα, καθώς στον δικό μας χώρο δεν υπάρχει μεταδοτικότητα. Σύμφωνα με έρευνες, η μεταδοτικότητα είναι πολύ χαμηλή, μόλις 0,85%. Ενώ άλλοι κλάδοι με πολύ υψηλότερη μεταδοτικότητα, παραμένουν ανοικτοί. Πρέπει η πολιτεία να σκύψει πάνω από τα προβλήματά μας».

Πηγή:newsbeast.gr