Connect with us

EDITOR

Δημοτικό σχολείο Αρχαίας Κορίνθου: Στα χέρια των δικηγόρων η συνέχισή του

Published

on

Η συνέχιση της υλοποίησης του έργου της κατασκευής του Δημοτικού σχολείου της Αρχαίας με τον ανάδοχο που έχει αναλάβει το έργο ή με την ανάθεση της εργολαβίας σε νέο ανάδοχο αποτελεί το πλαίσιο συζήτησης των τελευταίων ημερών. Η εξέλιξη του έργου έχει περάσει σε χέρια δικηγόρων δεδομένου ότι ο ανάδοχος του έργου υπέβαλλε στο τέλος του έτους αίτηση διάλυσης εργολαβίας προτάσσοντας την παρέλευση των 2 ετών από την ανάληψη του και την αύξηση των τιμών στα υλικά η οποία οδηγεί σε εκμηδένιση του οφέλους για τον ίδιο.

Ο Δήμος επιχειρεί είτε να έρθει, μέσω των δικηγόρων, σε νέα συμφωνία με τον εργολάβο ώστε να εκτελεστεί το έργο είτε να προχωρήσει σε νέα ανάθεση. Οι εξελίξεις αναμένονται σύντομα.

Το έργο υπενθυμίζουμε «κόλλησε» παρά την ανάθεσή του για εκτέλεση στο ΚΑΣ το οποίο ουσιαστικά ήθελε να το ακυρώσει με την αιτιολογία της ακαταλληλότητας του οικοπέδου. Ο Δήμαρχος Κορινθίων με την παρουσία του στην συνεδρίαση του ΚΑΣ κατόρθωσε να αποφασιστούν τροποποιήσεις στις μελέτες κατασκευής και όχι ακύρωση του έργου. Επι των μελετών αυτών το Τεχνικό Συμβούλιο της Περιφέρειας απεφάνθη μόλις την προηγούμενη Πέμπτη!

Το σχολείο, εκτός των αρχαιολογικών ζητημάτων αποδεικνύεται πως έχει να αντιμετωπίσει και το τέρας της γραφειοκρατίας.

 

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz