Connect with us

Ελλάδα

Δημοτικά σχολεία: Γιατί διαφωνούν οι ειδικοί για το άνοιγμά τους

Published

on

Σε δισεπίλυτο γρίφο εξελίσσεται το άνοιγμα των σχολείων, με τους ειδικούς να εκφράζουν διαφορετικές απόψεις. Την τελική απόφαση θα λάβει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έως το τέλος της εβδομάδας με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοιχτά για το πώς και το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία.

Η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη σε τηλεοπτική της συνέντευξη ανέφερε πως δεν έχει ληφθεί απόφαση ούτε για μέρα ούτε για βαθμίδα.

Επίσης ακόμα παραμένει θολό εάν το άνοιγμα των σχολείων θα γίνει οριζόντια σε όλες τις περιοχές της χώρας, με δεδομένο ότι η επιδημιολογική εικόνα ανά περιοχή διαφέρει ή οι αποφάσεις θα είναι οριζόντιες χωρίς γεωγραφικά στοιχεία διάκρισης.

Πάντως για το συγκεκριμένο θέμα οι ειδικοί διαφωνούν.

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, υποστήριξε πως ότι δεν πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία στις 7 Δεκεμβρίου. Στο ίδιο μήκος κύματος και η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας-Πειραιά η οποία εξέφρασε την άποψη ότι τα σχολεία θα πρέπει να ανοίξουν τον Ιανουάριο μετά τις γιορτές, σημειώνοντας ότι οι ημέρες είναι πολύ λίγες. Όπως είπε, αν και τα παιδιά δεν μεταδίδουν το πρόβλημα εστιάζεται σε γονείς, παππούδες και γιαγιάδες που θα κυκλοφορήσουν για να πάνε και να γυρίσουν τα παιδιά από το σχολείο και αυτό πρέπει να αποφευχθεί.

Στον αντίποδα η καθηγήτρια Παιδιατρικής-Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, Βάνα Παπαευαγγέλου επιμένει στο άνοιγμα των Δημοτικών Σχολείων.

Οι διιστάμενες απόψεις των ειδικών για αν θα πρέπει οι μαθητές του δημοτικού να επιστρέψουν στα θρανία, δημιουργεί προβληματισμό και σύγχυση. Και το ερώτημα που δημιουργείται είναι το εξής:

Το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων αποφασίστηκε για να εξαλειφθούν τα φαινόμενα συγχρωτισμού που παρατηρούνταν έξω από τα σχολεία κατά την έναρξη και το τέλος των μαθημάτων από εκείνους που μετέφεραν τα παιδιά. Δεν θα ξανασυμβεί αυτό, αν ανοίξουν τα Δημοτικά; Δεν θα πηγαίνουν τα παιδιά τους και πάλι οι γονείς και οι γιαγιάδες στα σχολεία; Πάλι δεν θα υπάρξει συγκέντρωση αρκετών ανθρώπων έξω από τα σχολικά κτίρια; Μήπως πως μια τέτοια απόφαση θα αναιρέσει το λόγο που αποφασίστηκε την προηγούμενη φορά το κλείσιμο;

Ειδικός δεν είμαι, αλλά πραγματικά δεν φαίνεται να έχει λογική μία απόφαση για άνοιγμα των Δημοτικών σχολείων. Ας μας πουν λοιπόν οι ειδικοί γιατί τα έκλεισαν και γιατί τώρα δεν τους ανησυχούν τα φαινόμενα συνωστισμού που θα παρατηρηθούν. Χρειάζονται πειστικά επιχειρήματα από όλους για πάρουν οι πολίτες τις απαντήσεις που ζητούν.

Πηγή: newsbomb.gr

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz