Connect with us

Επικαιρότητα

Δημοσιεύσεις για ύποπτα συμπτώματα δηλητηρίασης Αμπράμοβιτς και Ουκρανών διαπραγματευτών

Published

on

Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Ρομάν Αμπράμοβιτς και τουλάχιστον δύο ανώτερα μέλη της Ουκρανικής ομάδας των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων φέρονται να παρουσίασαν ύποπτα συμπτώματα δηλητηρίασης νωρίτερα αυτόν τον μήνα μετά από συνάντηση στο Κίεβο, ανέφεραν με δημοσίευμα τη Δευτέρα, η Wall Street Journal και το πρακτορείο Bellingcat, επικαλούμενα άτομα που γνωρίζουν το θέμα. Για το θέμα διαβάζουμε την ίδια μέρα και στο Reuters πως Ουκρανοί αξιωματούχοι ερωτηθείς για τις αναφορές κάνουν λόγο για εικασίες και θεωρίες συνωμοσίας και προτρέπουν τον κόσμο να μην εμπιστεύεται τις “μη επαληθευμένες πληροφορίες”.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα ακολούθησε παρόμοια στάση, λέγοντας σε συνέντευξή του στην εθνική τηλεόραση ότι «όλοι διψάνε για ειδήσεις και αισθήσεις». Ωστόσο, συμπλήρωσε ειρωνικά: «Συμβουλεύω όποιον πηγαίνει για διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία να μην φάει ή πιει τίποτα, (και) κατά προτίμηση να αποφεύγει να αγγίζει επιφάνειες».

 

Επικαλούμενος πληροφορίες, αμερικανός αξιωματούχος κατηγόρησε έναν «περιβαλλοντικό» λόγο για την αηδία του Αμπράμοβιτς και των διαπραγματευτών, «π.χ. όχι δηλητηρίαση».  Ο αξιωματούχος μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας και δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες. Το Κρεμλίνο πάντως δεν έχει ακόμα απαντήσει σε αίτημα για σχολιασμό μέσω email.

 

Όπως και να έχει ο Αμπράμοβιτς, ο οποίος αποδέχτηκε το ουκρανικό αίτημα να βοηθήσει στη διαπραγμάτευση για τον τερματισμό της Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία είναι πολύ δραστήριος τελευταία και μάλιστα φέρεται να συνάντησε και τον ίδιο τον Πούτιν κάπου κοντά στη Μόσχα για να παραδώσει χειρόγραφο σημείωμα του Ζελένσκι με τους όρους ειρήνης. Ο Ρώσος πρόεδρος ξέσπασε με οργή διαβάζουμε στην Ναυτεμπορική 

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz