Connect with us

Ελλάδα

Δημήτρης Κανέλλος: Η αισιοδοξία έχω την πεποίθηση πως πηγάζει μέσα από τις δικές μας δράσεις

Published

on

Συνέντευξη στον Αλέξανδρο Κωνσταντάκη

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η νέα δισκογραφική δουλειά του Δημήτρη Κανέλλου από την δισκογραφική εταιρεία MINOS-EMI, με τίτλο «Όσα ονειρευτήκαμε» σε ποίηση Άλκη Αλκαίου και μουσική του Θάνου Μικρούτσικου και των Μίλτου Πασχαλίδη, Θύμιου Παπαδόπουλου και Μανώλη Ανδρουλιδάκη.
Πρόκειται για ένα ξεχωριστό μουσικό ταξίδι, ενώ ήδη έχουν ξεχωρίσει αρκετά τραγούδια!
Στην συνέντευξη που ακολουθεί, ο Δημήτρης Κανέλλος ξετυλίγει το «φίλμ» της ζωής του και μας μιλάει για την πορεία του!

1. Να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Που γεννήθηκες και μεγάλωσες και τι θυμάσαι έντονα από τα παιδικά σου χρόνια;

Γεννήθηκα, μεγάλωσα και συνεχίζω και μένω στη Νίκαια του Πειραιά. Στην Κοκκινιά. Δύο ήταν τα βασικά γνωρίσματα των παιδικών μου χρόνων. Η οικονομική ανέχεια μιας και μόνο ο πατέρας μας δούλευε στην οικοδομή και η μάνα, μας μεγάλωνε κάνοντας παράλληλα τις δουλειές του σπιτιού και το άλλο, ήταν η αγάπη που πήραμε κι απ’ τους δυο μας γονείς, η αγωνία τους κυρίως να μας μεγαλώσουν, και να μας κάνουν καλούς και δίκαιους ανθρώπους.

2. Πότε μπήκε μέσα το “μικρόβιο” της μουσικής;

Το μικρόβιο της μουσικής, απ’ όσο μπορώ να θυμηθώ τουλάχιστον, μπήκε απ’ όταν άκουγα τη μάνα να μας τραγουδάει όταν έκανε τις δουλειές στο σπίτι. Νομίζω εκείνη είναι που άθελα της τελικά, μου εμφύτευσε το μικρόβιο της μουσικής και του τραγουδιού.

3. Όταν ανακοίνωσες στους γονείς σου ότι θα γίνεις τραγουδιστής, πως αντέδρασαν;

Πιστεύω πως επειδή από μικρή ηλικία είχα δείξει δείγματα ωριμότητας, τους ήρθε σχετικά ομαλά όταν τους είπα πως θα ασχοληθώ επαγγελματικά με το τραγούδι. Βεβαίως, πάντα μιλούσα μαζί τους και κυρίως με τη μάνα που ανησυχούσε περισσότερο, κυρίως όταν δούλευα τα βράδια τραγουδώντας. Γενικά, σ’ όλες τις αποφάσεις της ζωής μου με έχουν στηρίξει με πολλή αγάπη, ακόμα κι όταν διαφωνούσαν εν μέρει με τις επιλογές μου. Ήταν και είναι πάντα εκεί να μου συμπαραστέκονται σε ό,τι τους χρειαστώ. Αληθινά τους αγαπώ γιατί πέραν του ότι είναι οι γονείς μου, είναι παράλληλα κι εξαιρετικοί ως άνθρωποι.

4. Έχεις συνεργαστεί με σπουδαία ονόματα καλλιτεχνών. Ποιά συνεργασία σου θεωρείς σταθμό και γιατί;

Όντως, έχω συνεργαστεί με σημαντικά ονόματα καλλιτεχνών, όπως η Πόλυ Πάνου, η Γλυκερία, η Ελένη Βιτάλη κ.α. Νομίζω όμως πως, η τελευταία με τον Θάνο Μικρούτσικο, είναι μια συνεργασία σταθμός που θα την κουβαλάω ως παρακαταθήκη και ως προίκα για όλη μου την καλλιτεχνική ζωή.

5. Με ποιον καλλιτέχνη θα ήθελες να βρεθείς on stage;

Είναι αρκετοί καλλιτέχνες που δεν έχει τύχει να συνεργαστώ και θα ‘θελα να βρεθώ μαζί τους στην ίδια σκηνή. Ένας απ’ αυτούς είναι ο αγαπημένος πολύ, Δημήτρης Παπαδημητρίου.

6. Υπάρχει καλλιτέχνης ο οποίος δεν βρίσκεται εν ζωή και ήθελες να είχες προλάβει να τον γνωρίσεις;

Το μεγαλύτερο όνειρο μου ξέρετε από μικρός, ήταν να γνωρίσω το μεγάλο Στέλιο Καζαντζίδη, πράγμα που ήμουν αληθινά πολύ τυχερός γιατί μέναμε πολύ κοντά στη Νίκαια, κι έτσι τύχαινε συχνά να τον συναντώ στον δρόμο και να λέμε διάφορα.
Ένας όμως επίσης πολύ αγαπημένος μου τραγουδιστής που θα ‘θελα πολύ να τον είχα γνωρίσει, είναι ο Στράτος Διονυσίου.

7. Τι “κρατάς” από την συνεργασία σου με τον Θάνο Μικρούτσικο;

Δε θα ξεχάσω ποτέ πόσο γενναιόδωρα και με πόση αγάπη μου φέρθηκε, κάνοντας μου την υπέρτατη τιμή να μου εμπιστευτεί να τραγουδήσω, δύο παλιά αλλά και δύο νέα του τραγούδια.

8. Πρόσφατα μέσα από το επίσημο κανάλι σου στο YouTube, μας παρουσίασες τα νέα σου τραγούδια σε ποίηση Άλκη Αλκαίου και μουσική Θάνου Μικρούτσικου. Πες μας λίγα λόγια.

Ναι, πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε από τη Minos – EMI η νέα μου δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Όσα ονειρευτήκαμε». Είναι δέκα στο σύνολο τραγούδια, πέντε διασκευές και πέντε καινούργια, που επίκεντρο τους έχουν την ποίηση του Άλκη Αλκαίου, εκτός από ένα που στίχους έχει γράψει ο Γρηγόρης Λιάρος (αδερφός του Άλκη Αλκαίου). Τη μουσική την υπογράφουν οι Θάνος Μικρούτσικος, Μίλτος Πασχαλίδης, Θύμιος Παπαδόπουλος και Μανόλης Ανδρουλιδάκης και είναι ανεβασμένη όλη η δισκογραφική αυτή δουλειά, στο κανάλι μου στο Youtube.

9. Ήδη ξεχωρίζει το “Όσο κρατάει ένας καφές”, γιατί πιστεύεις πως έχει αγαπηθεί τόσο πολύ;

Είναι ένα πολύ αγαπημένο τραγούδι που το έχουμε ακούσει στο παρελθόν από τη φωνή του πρόωρα χαμένου, Διονύση Θεοδόση. Νομίζω πως η έντεχνα επικαιροποιημένη ενορχήστρωση του Θύμιου Παπαδόπουλου και συνολικά το αποτέλεσμα, βοήθησε πολύ στο να το αγκαλιάσει για ακόμα μια φορά ο κόσμος, και χαίρομαι πολύ γι’ αυτό.

10. Τι μήνυμα θες να δώσεις στον κόσμο μέσα από αυτή την δουλειά σου;

Το μήνυμα νομίζω το δίνει για ακόμα μια φορά ο στίχος του Αλκαίου.
«Μα όσα ονειρευτήκαμε δεν έχουν γεννηθεί..»

11. Επόμενα επαγγελματικά σχέδια;

Όταν με το καλό τελειώσει όλη αυτή η περιπέτεια με τον κορονοϊό, θα κάνω εμφανίσεις για να επικοινωνήσω στο κόσμο, και την τελευταία μου δισκογραφική δουλειά. Το σημαντικό είναι όμως τώρα κι αυτό που προέχει, να παραμείνουμε όλοι μας υγιείς.

12. Ένα αισιόδοξο μήνυμα για τις πρωτόγνωρες στιγμές που βιώνουμε;

Η αισιοδοξία έχω την πεποίθηση πως πηγάζει μέσα από τις δικές μας δράσεις και όχι γενικά με ευχολόγια, χωρίς να σημαίνει πως τα καταδικάζω κιόλας.
Θέλω να ελπίζω πως, μετά απ’ όλη αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση που ζούμε, να μάθουμε να σκεφτόμαστε και να λειτουργούμε λίγο πιο συλλογικά και με βάση το κοινωνικό καλό. Καλή δύναμη σε όλους! Σας ευχαριστώ.

 

Βρείτε τον Δημήτρη Κανέλλο στα Social Media και στην ομάδα του στο Vider

Facebook: https://www.facebook.com/dimitriskanellosofficial/
Instagram: https://www.instagram.com/dimitris_kanellos_official/?hl=en
Youtube: https://www.youtube.com/user/dimitriskanellos

Viber:https://invite.viber.com/?g2=AQBNbPfNLFuSX0s7lOkDNiXhHvKnk0qcTqjahJMwqiZzFboWJs9j6uOR31nwklPT

Viber short link: https://rebrand.ly/dimitriskanellos_viber

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz