Connect with us

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

ΔΕΥΑΚ! 12,5 εκατομμύρια ευρώ ανείσπρακτες οφειλές και 8000 υδρόμετρα με μηδενική κατανάλωση!

Published

on

Το αδιανόητο ποσό των 12,5 εκατομμυρίων ευρώ χρωστούν καταναλωτές στην ΔΕΥΑ Κορίνθου, την ίδια ώρα που σχεδόν 8000 υδρόμετρα (το 25% του συνόλου των υδρομετρων) καταγράφουν μηδενικές καταναλώσεις.

Αυτοί οι δύο αριθμοί προκάλεσαν έκπληξη, ανάμικτη με οργή και σκεπτικισμό, χτες στο δημοτικό συμβούλιο.

“Ξεκιναμε διαδικασία αναγκαστικών εισπράξεων”, είπε ο Νικος Σταυρέλης. “Όλοι οι οφειλέτες θα λάβουν συστημένη επιστολή με την οποία θα καλούνται είτε να εξοφλήσουν το χρέος τους είτε να μπουν σε διακανονισμό, αφού καταβάλλουν μία προκαταβολή…”.

Ο κ. Σταυρέλης περιέγραψε τέσσερις ενέργειες, τέσσερα βήματα που θα γίνουν σταδιακά: “Το πρώτο θα είναι η 10ήμερη αναμονή, μετά την αποστολή της επιστολής. Αν δεν συμμορφωθούν θα ακολουθήσει διακοπή στην παροχή υδροδότησης (δεύτερο βήμα). Το τρίτο βήμα θα είναι η βεβαίωση του σχετικού χρέους στην ΔΟΥ και το τελευταίο οι δικαστικές ενέργειες…”.

Η διαδικασία αναγκαστικών εισπράξεων θα ξεκινήσει από τους περίπου 380 μεγαλοφειλέτες. Οι 20 μεγαλύτεροι από αυτούς θα πάρουν εντός της επόμενη εβδομάδας την συστημένη επιστολή και αν δεν ανταποκριθούν θα ακολουθήσουν οι ενέργειες που περιγράφονται πιο πάνω.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η αναφορά του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΥΑΚ Χαράλαμπου Ντιγκιρλάκη για τα μηδενικά ρολόγια. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά 7950 υδρόμετρα κάθε τρίμηνο καταγράφουν μηδενική κατανάλωση με αποτέλεσμα να πληρώνουν μόνο το πάγιο. Μάλιστα, για να λυθεί το “πρόβλημα” η εντολή που δόθηκε στην εταιρεία η οποία έχει αναλάβει την αντικατάσταση των συμβατικών και ψηφιακά υδρόμετρα είναι να ξεκινήσεις τις αντικαταστάσεις από αυτά τα μηδενικά υδρόμετρα.

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz