Connect with us

EDITOR

Δερβενάκια: Η μάχη των… εκλογών ξεκίνησε!

Published

on

Οι παρουσίες, οι παρέες και τα ατοπήματα

Από τον τόπο της ιστορικής μάχης φαίνεται πως ξεκινά επίσημα η “μάχη” των εκλογών του 2023 για το Κοινοβούλιο, το δήμο Κορινθίων και την Περιφέρεια. Οι παρουσίες είναι χαρακτηριστικές, το ίδιο και οι παρέες χωρίς να λείψουν τα ατοπήματα, τα παράπονα και η δυσαρέσκεια.

Στην Δοξολογία στον Άγιο Σώστη έσωσαν το παρόν και οι 4 Βουλευτές της ΝΔ! Ναι 4! Η Μαριλένα έδειξε ξεκάθαρα τη διάθεση της να μην αφήσει “χώρο” και “ανάσες” στον νεοεκλεγέντα Κώστα Κόλλια και νωρίς νωρίς πήρε τη θέση της στους επισήμους. Ο δε νεοεκλεγείς…καθυστέρησε να φτάσει δημιουργώντας η αλήθεια είναι καλή εντύπωση αφού έψαχνε, εν ώρα δοξολογίας, να “στριμωχτεί” ανάμεσα στον Περιφερειάρχη και τον Υπουργό Νίκο Ταγαρά. Ο έτερος Βουλευτής Γιώργος Ψυχογιός δεν παρέστη, ο ΣΥΡΙΖΑ Παρ ότι εν δυνάμει κόμμα εξουσίας (θέλει να είναι) παρουσιάζει κενά, απουσίες και εσχάτως μεγάλες γκρίνιες.

Στην “ανάσα” του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα τριμελής αντιπροσωπεία της Νέας Πελοποννήσου του Πέτρου Τατούλη ο οποίος δηλώνει υποψήφιος και βεβαίως έχει ξεκινήσει τις επαφές, τις συναντήσεις και τις περιοδείες. Γιώργος Πετρίτσης, Απόστολος Παπαφωτίου και Ντίνα Νικολάκου έκαναν αισθητή την παρουσία τους απέναντι από τους Τάσο Γκιολη, Αθηνά Λόρκα και Γιώργο Οικονόμου ο οποιος ως εντεταλμένος του Περιφερειάρχη πλέον βρίσκεται…παντού και με.οργανωμενο γραφείο επικοινωνίας!

Στα του δήμου για πρώτη φορά μετά τα εγκαίνια του πολυδύναμου νηπιαγωγείου Αλέξανδρος Πνευματικός και Νίκος Σταυρέλης επέλεξαν να δηλώσουν παρών σε εκδηλώσεις του δήμου. Και οι δύο βρέθηκαν αμέσως μετά την κατάθεση στεφάνων στον Ανδριάντα του Στρατηγού Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, στο σχολείο του Αγίου Βασιλείου!

Μόνοι; Όχι! Ο Νίκος Σταυρέλης συνοδευόμενος από τον σύμβουλο Δημήτρη Μανωλάκη και ο Αλέξανδρος Πνευματικός από τον σύμβουλο Βασίλη Ταγαρά.

Από δημοτικής παράταξης μετερίζι, στο πλευρό του Δημάρχου Νανόπουλου βρέθηκαν 3 αντιδήμαρχοι, Πούρος -Μπίτζιος και Ζαχαριάς και 3 τοπικοί πρόεδροι.

Η παρέα που προκάλεσε τα βλέμματα και ερωτηματικά ήταν αυτή τη Αντιδημάρχου Γιώργου Πούρου με την σύμβουλο του Αλέξανδρου Πνευματικού Μαρίνα Ραντίτσα. Η σύμβουλος δεν ακολούθησε τον επικεφαλής της στην εκδήλωση στον Άγιο Βασίλειο, όπως έπραξε και ο Αντιδήμαρχος Πούρος.

Τον Αλέξανδρο Πνευματικό ακολούθησε στην εν λόγω εκδήλωση ο Βασίλης Ταγαράς ωστόσο παρέμεινε εντός της αίθουσας για λίγα μόνο λεπτά. Ένα τηλεφώνημα τον πήρε από τον πλευρό του επικεφαλής του και τον κράτησε εκτός αίθουσας για όλη την εκδήλωση.

Μόνος εμφανίστηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας Παναγιώτης Πιτσάκης. Σημαδιακό;

Στα ατοπήματα καταγράφεται ως μέγα η παράλειψη της κ.Ιωαννας Κασσίμη που είχε την ευθύνη της τελετής να προσφωνήσει τον Υπουργό Νίκο Ταγαρά. Η τελετάρχης εμφανίστηκε αγχωμένη, ήταν η πρώτη της τελετή άλλωστε, αυτό ωστόσο δεν φάνηκε να ηρεμεί το Νίκο Ταγαρά ο οποίος αποχώρησε ενοχλημένος το λιγότερο!

Είχαν προσφωνηθεί ο Χρίστος Δήμας ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης καταθέτοντας και στεφάνι και ο Κώστας Κόλλιας ως εκπρόσωπος της Βουλής, επίσης κατέθεσε στεφάνι.

Οι φήμες λένε πως για ώρα προσπαθούσαν συνεργάτες του περιφερειάρχη να εξηγήσουν και να εξομαλύνουν την κατάσταση που δημιουργήθηκε όχι από την απειρία της κυρίας Κασσίμη αλλά από την απόφαση να αναλάβει, δεδομένης αυτής της απειρίας, την ευθύνη μια τέτοιας τελετής. Τουλάχιστον, θα έπρεπε να έχει μελετήσει λιγάκι καλύτερα, το ελάχιστο να έχει τσεκαρει ποιοι επίσημοι παρίστανται.

Άλλωστε… γνωστοί είμαστε όλοι!

Πρόσωπα που φιλοδοξούν να είναι υποψήφιοι δεν κατεγράφησαν. Ίσως στην επόμενη εκδήλωση. Το βέβαιο πάντως είναι πως από τα Δερβενάκια την Κυριακή και επίσημα, ξεκίνησε ο προεκλογικός αγών!

Βοήθεια μας!

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz