Connect with us

EDITOR

Δερβένι: Πολιτική κόντρα για το Ειρηνοδικείο

Published

on

 

Παραχωρήθηκε στο δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, χωρίς αντάλλαγμα μάλιστα, το Δεκέμβρη του  2018 στα πλαίσια της ψήφισης του σχεδίου νόμου  Στο σχέδιο νόμου «Κατάργηση των διατάξεων περί μείωσης των συντάξεων, κ.λ.π.», του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Λίγους μήνες νωρίτερα είχε ζητηθεί από το Δήμαρχο Ηλία Ανδρικόπουλο η κρατική παρέμβαση για την αποκατάσταση των εκτεταμένων φθορών, το αίτημα είχε προωθηθεί στον αρμόδιο Υπουργό Δικαιοσύνης ο Βουλευτής Χρίστος Δήμας.

Στόχος της παραχώρησης ήταν η ορθολογική διαχείρισης της δημόσιας περιουσίας, η εξοικονόμηση πόρων και η κάλυψη στεγαστικών, λειτουργικών και άλλων αναγκών που έχουν οι φορείς του δημοσίου και της αυτοδιοίκησης. Παράλληλα με την ρύθμιση αυτή προστατεύονταν τα παραχωρούμενα κτίρια τα οποία λόγω της μακροχρόνιας αχρησίας τους δεν συντηρούνταν.

Η εικόνα του κτιρίου σήμερα σίγουρα δεν μαρτυρά τίποτα από τα παραπάνω. Εκτεταμένες φθορές (και από την διάβρωση) και εγκατάλειψη σ ένα κτίριο 600 τ.μ το οποίο θα προοριζόταν για εκπαιδευτικούς, πολιτιστικούς και κοινωφελείς σκοπούς του δήμου.

2,5 χρόνια μετά από αυτήν την παραχώρηση, η δημοτική αρχή ανακοινώνει έργο! Για να είμαστε περισσότερο ακριβείς, ανακοινώνει έναρξη εκπόνησης μελέτης για αποκατάσταση και επανάχρηση ενός, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του δήμου «εμβληματικού κτηρίου με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική αξία στην κεντρική πλατεία του Δερβενίου το οποίο συνδέεται με την ταυτότητα και την ιστορία της περιοχής.»

Στόχος  της αρχής είναι να αποτελέσει πόλο έλξης και να αυξήσει σημαντικά την επισκεψιμότητα της πόλης, προς το παρόν ωστόσο αυξάνει σημαντικά την αντιπαράθεση και ανεβάζει στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο.

Ο κ.Σπύρος Καραβάς μιλά για προεκλογικού χαρακτήρα spot και συνεργασία με έμπειρο επικοινωνιολόγο, για ανάθεση σε εταιρία πανευρωπαϊκού διαμετρήματος.

«Αφού πρώτα ανέθεσε τη μελέτη στην τεχνική υπηρεσία, αλλά δεν έγινε ποτέ… Αφού αργότερα έφερε ιδιώτη μηχανικό για να γνωμοδοτήσει για την στατική επάρκεια του κτιρίου, όπως ζητήσαμε ως συνδυασμός από την πρώτη στιγμή… Αφού ενάμιση χρόνο περιέπαιζε τους Ευρωστίνιους και σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο μαζί, τελικά κατάφερε να ΑΝΑΘΕΣΕΙ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ!!! Χωρίς καθορισμένη χρήση του κτιρίου, δίχως όραμα και με προσαύξηση κόστους λόγω «Βιώσιμης Πόλης»…. ας είναι. Κάλλιο αργά, παρά ποτέ!»

 

Ο κ.Καραβάς αντιπαραβάλει τις  αποθήκες ΑΣΟ στο Ξυλόκαστρο που μελετήθηκαν και ΕΝΤΑΧΘΗΚΑΝ από την προηγούμενη δημοτική αρχή σε αντίστοιχο χρηματοδοτικό εργαλείο «Επανάχρησης κτιρίων» μέσα σε ελάχιστους μήνες, με πολύ λιγότερα έξοδα και κυρίως χωρίς επικοινωνιολόγους…

 

«Εσείς ακόμα μελετάτε…» καταλήγει σε ένα θέμα που, απ ότι φαίνεται, μόλις άνοιξε!

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz