Connect with us

Επικαιρότητα

Δεν βγάζουμε ακόμη τις μάσκες – Τι αποφάσισαν οι λοιμωξιολόγοι

Published

on

Μάσκες κορονοϊός κόσμος

Καμία απόφαση να καταργηθεί η υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, δεν ελήφθη από την Επιτροπή των Ειδικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη σημερινή συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων αποφασίστηκε το θέμα αυτό να τεθεί ξανά επί τάπητος στη συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας. Κρίθηκε από τους Ειδικούς ότι μια απόφαση κατάργησης της μάσκας λίγο πριν τις αποκριάτικες εκδηλώσεις θα αύξανε τον κίνδυνο διασποράς της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού.

Πάντως, ακόμη κι αν προκριθεί στη συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας η κατάργηση της υποχρεωτικότητας της μάσκας, θεωρείται βέβαιο ότι από πλευράς ειδικών θα γίνει αυστηρή σύσταση οι μάσκες να διατηρούνται σε περιπτώσεις συνωστισμού.

Σημειώνεται ότι υπέρ της κατάργησης της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους έχουν ταχθεί αρκετοί επιστήμονες. “Μπορούμε να βγάλουμε τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους. Ιδίως αν είμαστε μόνοι μας στο δρόμο ή περπατάμε με την παρέα μας”, σημείωσε ο Νίκος Τζανάκης, εκφράζοντας μια σημαντική μερίδα των επιστημόνων.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης από την πλευρά του έχει εκφράσει την πεποίθησή του ότι θα υπάρξει άρση των μέτρων για εμβολιασμένους μέχρι το τέλος Μαρτίου. “Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει συζήτηση για άρση μέτρων στους μη εμβολιασμένους. Μέχρι τα τέλη Μαρτίου τα περισσότερα από τα μέτρα για τους εμβολιασμένους θα έχουν αρθεί”, σημείωσε ο υπουργός Υγείας αν και συμπλήρωσε ότι “η μάσκα στους εξωτερικούς χώρους και οι αποστάσεις είναι ήπια μέτρα και δεν επηρεάζουν την κανονικότητα”.

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz