Connect with us

Ελλάδα

Δεκαπενταύγουστος 2020 – Κορονοϊός: Σκέψεις ακόμα και για… lockdown στις εκκλησίες

Published

on

Η ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού έχει τρομάξει τις αρμόδιες αρχές – Ιδιαίτερα κρίσιμο θεωρείται το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Αυγούστου όπου η προσέλευση των πιστών στις εκκλησίες θα είναι μαζική λόγω της μεγάλης εορτής της Παναγίας – Όλα ανοικτά για την επιβολή σκληρών περιοριστικών μέτρων όπως συνέβη την Μεγάλη Εβδομάδα του Πάσχα

Ανοιχτό το ενδεχόμενο, ανάλογα και με τη συμμόρφωση των πολιτών στα υφιστάμενα μέτρα περιορισμού του κορονοϊού, να ληφθούν και άλλα επιπρόσθετα μέτρα το Δεκαπενταύγουστο, άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Η κυβέρνηση ανησυχεί ιδιαίτερα για το ενδεχόμενο συνωστισμού στις Εκκλησίες και στους ιερούς ναούς.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Πέτσας είπε: «Θα πάρουμε όποια μέτρα χρειάζεται σε συνεννόηση με τους ειδικούς. Πηγαίνουμε μέρα μέρα. Αυτη η εβδομάδα είναι κρίσιμη, είναι εβδομάδα αφύπνισης. Καλούμε τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα. Εάν χρειαστεί να πάρουμε πρόσθετα μέτρα, θα το δούμε μετά την τηλεδιάσκεψη της Δευτέρας».

Ήδη η κυβέρνηση έχει διευκρινίσει ότι οι πιστοί το Δεκαπενταύγουστο θα πάνε στους ναούς μόνο αν φορούν μάσκα. Όμως αν τα πράγματα δυσκολέψουν αρκετά, δεν μπορεί να αποκλειστεί τίποτα, ενώ είναι ανοικτό και το σενάριο περιορισμού των ατόμων που θα μπαίνουν στις εκκλησίες.

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς από σήμερα Σάββατο 1/8 και έως τις 31/8 είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους συμπεριλαμβανομένων των χώρων λατρείας. Αυτό σημαίνει πως και τον Δεκαπενταύγουστο οι πιστοί θα μπορούν να πάνε στις εκκλησίες για προσκύνημα και προσευχή αλλά υποχρεωτικά θα πρέπει να φορούν μάσκα. Μάλιστα από 1/8 έως και τις 15/8 υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους, όταν δεν είναι εφικτή η τήρηση αποστάσεων. Κάτι που προφανώς ισχύει και για το πλήθος πιστών που θα συγκεντρωθούν ανήμερα της Παναγίας σε ναούς ανά την Ελλάδα. Αυτομάτως λοιπόν φέτος ο Δεκαπενταύγουστος θα είναι αλλιώς.

Σημειώνεται πως με την υποχρεωτική χρήση μάσκας στους ιερούς ναούς είναι και η Εκκλησία. Την Πέμπτη ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τάχθηκε Υπέρ της χρήσης μάσκας στους ιερούς ναούς μιλώντας στο OPEN. «Αν οι ειδικοί μας το συνιστούν πρέπει να κάνουμε υπακοή. Χρειάζεται όμως μια εξήγηση, η οποία έχει κοινωνικό αντίκτυπο. Αυτό θα γίνει μόνο στην εκκλησία; Αυτό θα γίνει στα γήπεδα; Αυτό θα γίνει όπου υπάρχουν συνάξεις; Διότι η μέχρι τώρα εμπειρία απέδειξε ότι δεν είμαστε ειλικρινείς και τίμιοι σε αυτό το θέμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

πηγή: newsbomb.gr

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz