Connect with us

Ελλάδα

ΔΕΗ – Οι παγίδες της υπηρεσίας e-bill

Published

on

Αν πληρώνει ένας καταναλωτής ηλεκτρονικά τον λογαριασμό του ρεύματός του , πρέπει να ξέρει πως θα πληρώνει ένα ευρώ επιπλέον της χρέωσής του, ανά έντυπο λογαριασμό ρεύματος  που του αποστέλλεται ταχυδρομικώς. Διαφορετικά η λύση είναι μία. Να εγγραφεί άμεσα στην υπηρεσία e-bill!

Το θέμα που έχει προκύψει όμως είναι άλλο. Η εγγραφή στην ηλεκτρονική υπηρεσία e-bill φαίνεται πως κρύβει διάφορες παγίδες, που οι καταναλωτές δεν περίμεναν. Μόλις 350.000 πελάτες της ΔΕΗ κατάφεραν να εγγραφούν στην ηλεκτρονική υπηρεσία e-bill. Οι υπόλοιποι που απορρίφθηκαν έπεσαν πάνω στον «τοίχο» της επικαιροποίησης στοιχείων.

Ένα λόγος μπορεί και να είναι ότι μεγάλος αριθμός των παροχών βρίσκεται σε άλλο όνομα από αυτό που έχει καταχωρηθεί στο πελατολόγιο της εταιρίας. Μόνο εάν κάποιος μπορεί να αποδείξει ότι ανήκει σε εκείνον η παροχή, τότε μπορεί να εγγραφεί στο e-bill.

Για να κάνει λοιπόν τη μεταφορά του μετρητή στο όνομα του θα πρέπει να προσκομίσει νέο πιστοποιητικό από εγκαταστάτη ηλεκτρολόγο. Τότε, αμέσως, αμέσως, έρχεται αντιμέτωπος με μία δαπάνη της τάξης των 40 με 60 ευρώ.

Όταν λοιπόν καταθέσει το πιστοποιητικό και η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος είναι παλιά, κάτι που συμβαίνει στην πλειάδα των περιπτώσεων, τότε καλείται να βάλει και πάλι το χέρι στην τσέπη.

Η ΔΕΗ 0,00% θα του ζητήσει αναπροσαρμογή, δηλαδή αύξηση του ποσού εγγύησης έναντι εκείνης που είχε καταβάλει ο προηγούμενος κάτοχος της παροχής.

Τα χρήματα κυμαίνονται ανάλογα με το τιμολόγιο. Αν μπορεί να υπαχθεί στις υπηρεσίες του e-bill, να αποφύγει τη χρέωση του 1 ευρώ. Αφού βέβαια θα έχει πληρώσει πολλαπλάσιο κόστος για να γλιτώσει μόλις ένα ευρώ ανά έντυπη έκδοση του λογαριασμού.

Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz