Connect with us

Αυτοδιοίκηση

Δίδεται 4μηνη παράταση στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας

Published

on

Η αναμενόμενη παράταση της κοινωφελούς εργασίας για ακόμη 4 μήνες που αναμένεται τις επόμενες ημέρες να ανακοινωθεί επίσημα από το Υπουργείο Εργασίας και αποτελούσε πάγιο αίτημα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, είναι μια αναγκαία συνθήκη προκειμένου να μην αντιμετωπίσει προβλήματα η καθημερινή λειτουργία των Δήμων.

 

Ακολουθεί η επιστολή του προέδρου της ΚΕΔΕ και Δημάρχου Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου ο οποίος τέλη Νοεμβρίου του 2022, έστειλε στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κ. Χατζηδάκη.

 

«Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

 

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε από τις επαφές μας όλο το προηγούμενο διάστημα, ως Κ.Ε.Δ.Ε. έχουμε επισημάνει πως το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας αποτελεί μία εξαιρετικά χρήσιμη παρέμβαση τόσο για τους Δήμων όλης της χώρας όσο και για τους ίδιους τους εργαζόμενους.

Στο πρόσφατο Ετήσιο Συνέδριο της ΚΕΔΕ στον Βόλο, στο κείμενο συμπερασμάτων που ψηφίστηκε από τους συνέδρους, περιλαμβάνεται και η απαίτηση του κόσμου της Αυτοδιοίκησης για διατήρηση του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, προκειμένου να καλυφθούν και το 2023 -μία δύσκολη χρονιά με πολλαπλές εκλογές- οι ανάγκες των Δήμων και των Δημοτών. Με βάση τα παραπάνω, κρίνεται απαραίτητη η εξεύρεση της απαραίτητης χρηματοδότησης, προκειμένου να διασφαλιστεί η έναρξη ενός νέου κύκλου κοινωφελούς εργασίας ή η παράταση του ήδη υφιστάμενου προγράμματος.

 

Με τον τρόπο αυτό δεν θα αποστερηθούν οι Δήμοι μας το επόμενο κρίσιμο διάστημα που μεσολαβεί ως τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ένα τόσο χρήσιμο «εργαλείο» μέσω του οποίου διασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία τους και την παροχή απαραίτητων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

 

Σε αναμονή της θετικής σας ανταπόκρισης».

 

 

 

Πηγή: in.gr

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz