Connect with us

Αθλητισμός

Δήμος Σικυωνίων: Τιμήθηκαν οι Ακαδημίες του Πέλοπα για τις πανελλήνιες επιτυχίες τους – Φιλικός αγώνας με τις Ακαδημίες του Ολυμπιακού Πειραιώς

Published

on

Ένας σημαντικός φιλικός αγώνας πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες στο Δημοτικό Στάδιο του Κιάτου μεταξύ των ακαδημιών του Πέλοπα Κιάτου και του Ολυμπιακού Πειραιώς. Ο αγώνας που διοργανώθηκε από τον δήμο Σικυωνίων και το ΝΠΔΔ «Μηκώνη» έγινε για τιμηθούν τα παιδιά των Ακαδημιών του Πέλοπα που είχαν μια λαμπρή πορεία και κατάφεραν να διακριθούν σε πανελλήνιο επίπεδο.

Συγκεκριμένα, τα νεαρά φυντάνια του Πέλοπα συμμετείχαν με τις Μικτές Ομάδες Κορινθίας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων και κατέλαβαν την δεύτερη θέση. Η σπουδαία αυτή επιτυχία μεταξύ άλλων υπογραμμίζει την σημαντική και πολύπλευρη δουλειά που γίνεται στις Ακαδημίες του Πέλοπα και η οποία έχει ως αποτέλεσμα να αναδεικνύονται ξεχωριστά ταλέντα του τόπου μας, που σίγουρα αποτελούν το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Πριν την διεξαγωγή του φιλικού αγώνα, που πήρε διαστάσεις μιας γιορτής του ποδοσφαίρου και της ευγενούς άμιλλας, ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος και ο πρόεδρος της «Μηκώνης» Δημήτρης Ζάρκος, βράβευσαν εν μέσω χειροκροτημάτων, όλα τα παιδιά των Ακαδημιών αρχής γενομένης από τους πέντε που συμμετείχαν στην κατάκτηση της 2ης θέσης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, με την φανέλα της Μικτής Κ17 της ΕΠΣ Κορινθίας. Εν συνεχεία τιμήθηκαν και όλα τα υπόλοιπα παιδιά της Κ-17, καθώς και οι προπονητές τους, οι βοηθοί αλλά και ο υπεύθυνος των Ακαδημιών του Πέλοπα Κιάτου.

Τόσο η δημοτική αρχή Σικυωνίων όσο και οι εκπρόσωποι της Διοίκησης του Πέλοπα ευχαρίστησαν την ομάδα του Ολυμπιακού Πειραιώς για την συμμετοχή τους στο φιλικό παιχνίδι των Ακαδημιών, απονέμοντας παράλληλα, αναμνηστικό τιμητικό έπαθλο στον προπονητή της Κ16 του Ολυμπιακού Πειραιώς Δημήτρη Μπενετάτο. Από πλευράς Ολυμπιακού το παρόν έδωσαν ακόμη ο διευθυντής των Ακαδημιών Ζοσέ Ανίγκο, καθώς και ο προπονητής της Κ17 Δημήτρης Μαυρογενίδης.

Ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος στον σύντομο χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στον καθημερινό αγώνα και την προσπάθεια όλων των αφανών προσώπων (προπονητών και γονέων) που στηρίζουν τα όνειρα και τους αγώνες των παιδιών. Σημείωσε ότι ο αθλητισμός και η εξασφάλιση των απαραίτητων υποδομών αποτελούν προτεραιότητα για την δημοτική αρχή, αναφερόμενος συνοπτικά στα μεγάλα έργα που έχουν ήδη χρηματοδοτηθεί και δημοπρατούνται ή υλοποιούνται (Στάδιο Ολυμπιακών προδιαγραφών, γήπεδο Κρυονερίου, γήπεδο Φενεού κ.ά.).

Κλείνοντας και αφού συνεχάρη για μία ακόμη φορά τα παιδιά για τις επιτυχίες τους, τόνισε ότι ο αθλητισμός αποτελεί ένα βασικό θεμέλιο της μόρφωσης των νέων γενιών, αφού διδάσκει ήθος, σεβασμό και ευγενή άμιλλα. Γι’ αυτό το λόγο όπως ανέφερε, τόσο ο ίδιος όσο και η δημοτική αρχή θα στηρίζουν με κάθε τρόπο τις προσπάθειες των αθλητικών σωματείων και των αθλητών και θα νιώθουν πάντα περήφανοι για τις επιτυχίες τους!

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz