Connect with us

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Δήμος Κορινθίων: Κέρδισε την προσφυγή για την γεώτρηση στην Στυμφαλία

Published

on

Την προσφυγή που έκανε ο δήμος Σικυωνίων σε βάρος του δήμου Κορινθίων απέρριψε το Συμβούλιο της Επικρατείας. Η προσφυγή αφορούσε τη νέα γεώτρηση που έχει αγοράσει ο δήμος Κορινθίων στην Στυμφαλία και από την οποία θα μπορεί να αντλεί πρόσθετες ποσότητες νερού, επιπλέον των ποσοτήτων που αντλεί από τις πηγές. Έτσι, σε περιόδους κατά τις οποίες η λίμνη δεν έχει νερό στις πηγές, ο δήμος Κορινθίων θα μπορεί να υδροδοτείται από την γεώτρηση αυτή, η οποία αντλεί νερό από υπόγεια ρεύματα, τα οποία είναι πλούσια σε υδατικό απόθεμα.

Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε ο κ. Νανόπουλος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα για το θέμα, μαζί με την νομικό σύμβουλο του δήμου, Γιώργο Παναγιώτου, που χειρίστηκε την υπόθεση.

Με την προσφυγή ο δήμος Σικυωνίων ζητούσε συγκεκριμένα να μην επιτραπεί στον δήμο να κατασκευάσει αγωγό πέντε χιλιομέτρων, ο οποίος θα ένωνε την νέα γεώτρηση με το δίκτυο που φέρνει το νερό, από την Στυμφαλία στην Κόρινθο, επικαλούμενος προβλήματα στην περιβαλλοντική μελέτη.

Ενδιαφέρον είχε, πάντως, πως ο απερχόμενος δήμαρχος Κορινθίων σημείωσε πως οι υδάτινοι πόροι της Στυμφαλίας είναι αρκετοί για να καλύψουν τις ανάγκες και των δύο δήμων (Κορινθίων και Σικυωνίων), και πως η διαχείριση των υδάτινων πόρων της λίμνης, επιφανειακοί και υπόγειοι, πρέπει να γίνει απο κοινού.

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz