Connect with us

EDITOR

Δήμος Βέλου-Βόχας: Έλαμψαν και βραβεύθηκαν τα νιάτα

Published

on

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021, η εκδήλωση-θεσμός του δήμου Βέλου-Βόχας για την βράβευση των μαθητών που πέτυχαν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση κατά το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021.
Στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου «Αλκυών» στο Βραχάτι, τηρουμένων όλων των μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού, γονείς, συγγενείς και φίλοι χειροκρότησαν τους νέους φοιτητές που κατά τη περυσινή χρονιά φοιτούσαν στα Λύκεια του Βέλου, του Βραχατίου και του Ζευγολατιού.
Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε η Γενική Γραμματέας του δήμου κα Νάντια Δημητρίου τονίζοντας τη μεγάλη προσπάθεια των παιδιών σε μια δύσκολη χρονιά όπως η περυσινή, ενώ ο δήμαρχος Βέλου-Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος στη συνέχεια στάθηκε ιδιαίτερα στους ορίζοντες που ανοίγονται για τους νέους με την εισαγωγή τους στα Πανεπιστήμια της χώρας, ορίζοντες που έχουν κάνουν όχι μόνο με τη μόρφωσή τους σε ακαδημαϊκό επίπεδο αλλά και με την εν γένει διαμόρφωσή τους ως ενεργών πολιτών.
Χαιρετισμό επίσης απεύθυνε η Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Πολιτισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου κα Αθηνά Κόρκα η οποία τίμησε με την παρουσία της την εκδήλωση, καθώς και η πρόεδρος της Ανέλιξης κα Μαρία Καλλίρη που μίλησε με στοργή στις νέες και τους νέους και τους κάλεσε μέσω της μόρφωσής τους, να προετοιμάσουν το μέλλον του τόπου. Επίσης, σύντομους χαιρετισμούς απεύθυναν ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Νίκος Ρόζος, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Μιχάλης Σδράλης, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Δημ. Τριανταφύλλου, ο αντιδήμαρχος Υποδομών κ. Θεόδωρος Ράπτης, ο εντεταλμένος σύμβουλος κ. Κώστας Τριανταφύλλου και ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης κ. Θανάσης Δ. Μανάβης.
Οι βραβεύσεις ξεκίνησαν με τους 6 αριστούχους μαθητές που πέτυχαν στις Πανελλαδικές πάνω από 18.000 μόρια και οι οποίοι έλαβαν επιπλέον χρηματικό έπαθλο 500€ ο καθένας.
Στη συνέχεια ακολούθησαν κατά αλφαβητική σειρά τα παιδιά των Γενικών Λυκείων Βέλου, Ζευγολατιού και Βραχατίου που παρέλαβαν τον τιμητικό έπαινο και το αναμνηστικό δώρο που προβλεπόταν. Ιδιαίτερα συγκινητικές για διαφορετικούς λόγους η κάθε μία, ήταν οι στιγμές που βραβεύθηκαν: Ο 50χρονος Ασημάκης Μπάρτζης που κάθισε στα θρανία και έδωσε Πανελλαδικές μαζί με τα παιδιά και πέτυχε την εισαγωγή του στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Η κόρη του εκλιπόντος Νικόλαου Παπακυριάκου από το Βραχάτι, Κατερίνα, η οποία έχασε τον πατέρα της έναν μήνα πριν τις Πανελλαδικές από κορωνοϊό. Η αδελφή της εκλιπούσης Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου από το Βέλο, της οποίας η δολοφονία στην Φολέγανδρο το περασμένο καλοκαίρι συγκλόνισε το πανελλήνιο.
Στον μέσον περίπου της εκδήλωσης η Φιλαρμονική Ζευγολατιού παρουσίασε ένα μικρό εορταστικό πρόγραμμα με δύο τραγούδια από το τμήμα Σύγχρονου Τραγουδιού και χριστουγεννιάτικες μελωδίες από την μπάντα. Στο σχήμα συμμετείχαν οι καθηγητές και οι πιο έμπειροι μαθητές του νεοσύστατου φορέα, οι οποίοι συγκίνησαν και μάγεψαν με τις μουσικές τους.
Η γραμματέας της Φιλαρμονικής κα Γιώτα Μπλάνου στη σύντομη ομιλία της αναφέρθηκε στην επανασύσταση της Φιλαρμονικής Ζευγολατιού, στο όραμα και στους στόχους ενώ δεν παρέλειψε να ευχηθεί καλή σταδιοδρομία σε όλες τις νέες και τους νέους που πέτυχαν την εισαγωγή τους στο Πανεπιστήμιο.
Η βραδιά ολοκληρώθηκε με την ευχή και ελπίδα όλων ο νέος χρόνος να φέρει ό,τι καλύτερο για όλους και να απαλλάξει επιτέλους την ανθρωπότητα από τον βραχνά των περιοριστικών μέτρων και της πανδημίας!

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz