Connect with us

EDITOR

Δήμαρχος Κορινθίων: Πάρκο 30 στρεμμάτων στο 6ο σύνταγμα και τριώροφες κατοικίες

Published

on

Στις αιτιάσεις περι ανυπαρξίας πρασίνου και ανέγερση πολυκατοικιών στο 6ο σύνταγμα πεζικού απαντά ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος. Ο Δήμαρχος μιλά για «παραπληροφόρηση αισχίστου είδους» και εξηγεί πως οι χρήσεις γης στο στρατόπεδο διατηρούνται στο σύνολό τους, πράγμα που σημαίνει πως προβλέπεται και πάρκο και χώροι αναψυχής και πολιτισμού, χώροι διοίκησης ακόμα και χώροι για πανεπιστήμιο. Ο Δήμαρχος κάνει λόγο για πάρκο 30 στρεμμάτων που προβλέπει η πολεοδόμηση και απορεί για τον λόγο που οι παρατάξεις δεν το λένε αφού το έχουν ψηφίσει στο δημοτικό συμβούλιο.

 Δεν είναι αρκετό ένα πάρκο 30 στρεμμάτων;

 Αναφορικά με τις κατοικίες ο Δήμαρχος σημειώνει πως προστέθηκαν στην πολεοδόμηση προκειμένου η περιοχή με το πάρκο των 30 στρεμμάτων να μην μετατραπεί σε γκέτο. Οι δε κατοικίες που θα ανεγερθούν είναι τριώροφες και σε καμία περίπτωση πολυκατοικίες όπως τεχνιέντως δημοσιεύεται στα social media τις τελευταίες ημέρες.

 

Το σημαντικότερο εξ όλων είναι πως ο Δήμαρχος μιλά για συμφωνία του ΤΕΘΑ στον σχεδιασμό και υπενθυμίζει πως αυτή η συμφωνία δεν είχε επιτευχθεί τα προηγούμενα χρόνια σε κανένα βαθμό. Η συμφωνία του ΤΕΘΑ αποτελεί προυπόθεση για την υλοποίηση του σχεδιασμού αφού το ΤΕΘΑ είναι ο ιδιοκτήτης του χώρου.

 

Στο ερώτημα γιατί ο δήμος δεν συνομίλησε με τους αρχιτέκτονες ο δήμαρχος υπήρξε σαφής.

 

«Λένε πως δεν γνώριζαν για την διαβούλευση. Δεν ζουν σε αυτήν την πόλη; Δεν τους απασχολούν τα ζητήματα που την αφορούν; Γιατί δεν μετείχαν και έρχονται τώρα να θέσουν θέμα προτιθέμενοι μάλιστα να κωλυσιεργήσουν την διαδικασία με προσφυγές; Η πόλη συζητά για το στρατόπεδο 30 χρόνια. Ήρθε η ώρα των έργων. Το στρατόπεδο θα ενταχθεί στον ιστό της πόλης, θα πέσουν οι μάντρες και θα αποδοθεί στην κοινωνία. Αυτό θέλει η κοινωνία και εμείς έχουμε σε αυτήν πάντα ανοιχτά τα αυτιά μας.»

 

 

 

 

 

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz