Connect with us

Επικαιρότητα

Δήλωση γέννησης με μία μόνο ενέργεια στο μαιευτήριο

Published

on

Με μια μόνο δήλωση στο μαιευτήριο, θα ενημερώνονται όλα τα μητρώα για την γέννηση ενός παιδιού, από τον Φεβρουάριο ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ενώ όσον αφορά τις νέες ταυτότητες σημείωσε ότι θα υπάρχει δυνατότητα να εγκατασταθεί στο κινητό.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, ο κ. Πιερρακάκης είπε ότι απλοποιείται η διαδικασία της δήλωσης της γέννησης ενός παιδιού. Η νέα διαδικασία θα ψηφιστεί στη Βουλή μαζί με το σχέδιο νόμου για το επίδομα παιδιού, ενώ αναμένεται ότι τα νοσοκομεία της χώρας να είναι έτοιμα εντός του Φεβρουαρίου προκειμένου να μπορούν να υποδέχονται τις δηλώσεις.

Όπως τόνισε «σήμερα όταν γεννιέται ένα παιδί, πρέπει να πας σε πάρα πολλά γκισέ. Στο ισόγειο του μαιευτηρίου, στα ΚΕΠ για να πάρεις ΑΜΚΑ, στο ληξιαρχείο, στο ταμείο του πατέρα ή της μητέρας, ενώ τώρα έχουμε προσθέσει στην εξίσωση και τον ΟΠΕΚΑ για το επίδομα παιδιού. Όλα αυτά θα διεκπεραιώνονται αυτόματα στο μαιευτήριο, με μία και μόνο δήλωση, κι αυτό θα ξεκινήσει μέσα στο Φεβρουάριο».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz