Connect with us

EDITOR

Γ.Ψυχογιός: Θέλουν να μας γυρίσουν στα σπουδαστικά της χούντας – θα κριθούν!

Published

on

Στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής  εισήχθη το σχέδιο νόμου για την “Εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας, αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις”.

Το σχέδιο αναφέρεται και στην φύλαξη των πανεπιστημίων , σημείο στο οποίο η αντιπολίτευση συνεχίζει να αντιδρά. Ιδιαίτερα σκληρός στην τοποθέτηση του πριν από λίγα λεπτά στον αέρα του MyRadio 89,6 και το Θύμιο Τσαρμπό ήταν ο Βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ψυχογιός.

«Τα φαινόμενα υπάρχουν αλλά δεν αντιμετωπίζονται με αστυνομία μέσα στα πανεπιστήμια. Αν κάποιοι θέλουν να μας γυρίσουν στα σπουδαστικά της χούντας θα κριθούν από τον κόσμο» είπε χαρακτηριστικά θεωρώντας απαράδεκτη την κίνηση της κυβέρνησης να περάσει το νομοσχέδιο εν τω μέσω πανδημίας από 4 επιτροπές και χωρίς ουσιαστική συμμετοχή και διαβούλευση .

«Έρχεται μέσα στην πανδημία, περνά μέσα από 3-4 επιτροπές και δεν είναι σωστό. Θα έπρεπε να περιμένει η κυβέρνηση, να συμμετάσχει ο κόσμος  και οι φορείς , να γίνει ουσιαστική διαβούλευση.»

Ο Βουλευτής Κορινθίας θέλοντας να ενισχύσει την θέση της αντιπολίτευσης και να καταδείξει πως τα φαινόμενα είναι μεμονωμένα εντός των πανεπιστημιακών δομών και μπορούν να αντιμετωπιστούν χωρίς την σύσταση αστυνομίας πανεπιστημίων αναφέρθηκε σε έρευνα η οποία κατατάσσει τα ελληνικά ιδρύματα στα 200 κορυφαία.

«Για κακή τύχη της κυβέρνησης αναδείξαμε σήμερα μια έρευνα στην οποίαν η κατάταξη των πανεπιστημίων μας είναι στα πρώτα 200, όποιος θέλει να τα λοιδορήσει λοιπόν δεν μπορεί ! Τα ιδρύματα μας είναι ψηλά και κανείς δεν μπορεί να τα χαρακτηρίζει ως άντρα ανομίας. Τα κριτήρια της έρευνας είναι σοβαρά , αφορούν σε φοιτητές  και πανεπιστημιακούς, πρόκειται για μια γνωστή διεθνή κατάταξη.

Τα φαινόμενα όπου υπάρχουν  μας προσβάλουν όλους έχουν όμως αιτία και υπάρχει αντιμετώπιση. Οι πρυτανικές αρχές έχουν το δικαίωμα να καλούν την αστυνομία για την αντιμετώπισή τους. Άλλωστε μην ξεχνάτε πως ήταν ο κ.Μητσοτάκης που σα υπουργός ξήλωσε 1500 φύλακες από την φύλαξη των πανεπιστημίων μας» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Κορινθίας .

Η Υπουργός πάντως στην εισήγησή της  ανέφερε πως είναι μια ρύθμιση προστασίας της ακαδημαϊκής ελευθερίας και αναβάθμισης του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος. Θεσμοθετούνται, σημείωσε, ομάδες προστασίας των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων που θα υπάγονται στην ΕΛΑΣ με στελέχη που θα έχουν ειδική εκπαίδευση προσαρμοσμένη στον πανεπιστημιακό χώρο και θα έχουν ειδική στολή .

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz