Connect with us

Επικαιρότητα

Γ.Ψυχογιός:Στη Βουλή η ανάγκη άμεσης χορήγησης των σχολικών γευμάτων στα σχολεία της Κορινθίας

Published

on

Γ.Ψυχογιός: Στη Βουλή η ανάγκη άμεσης χορήγησης των σχολικών γευμάτων στα σχολεία  της Κορινθίας

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κατέθεσε ο βουλευτής Κορινθίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γ. Ψυχογιός, με την συνυπογραφή της αρμόδιας τομεάρχη και πρώην Υπουργού, Θ. Φωτίου, σχετικά με τη μη χορήγηση σχολικών γευμάτων στα σχολεία της Κορινθίας. Κι ενώ, όπως επισημαίνεται, η Πρωτοβάθμια Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κορινθίας, ήδη από το Σεπτέμβριο, έχει αποστείλει πλήρη στοιχεία και προβεί σε όλες τις ενέργειες προς τον ΟΠΕΚΑ για την διανομή τους, τα σχολεία της Κορινθίας παραμένουν χωρίς σχολικά γεύματα από την αρχή της χρονιάς, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο με την εκτίναξη των τιμών των βασικών ειδών διατροφής και την ενεργειακή κρίση. Το γεγονός αυτό προκαλεί εύλογες διαμαρτυρίες και μεγάλη ανησυχία στους γονείς, αλλά και τους εκπαιδευτικούς.

Με την Ερώτηση, ζητούνται απαντήσεις και ενέργειες από το αρμόδιο Υπουργείο, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η διανομή των σχολικών γευμάτων στα σχολεία της Κορινθίας για την στήριξη των παιδιών, των οικογενειών τους και της κοινωνικής συνοχής του Νομού. 

Ακολουθεί η Ερώτηση αναλυτικά όπως κατατέθηκε:

                                                                                                                                                           Αθήνα, 19 Ιανουαρίου 2023

                                                                                           ΕΡΩΤΗΣΗ

 

Προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

ΘΕΜΑ: «Η Κορινθία παραμένει εκτός του προγράμματος των σχολικών γευμάτων»

θίας παραμένουν μέχρι αυτή τη στιγμή, στα μέσα της σχολικής χρονιάς, αποκλεισμένα από το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων ενώ η Πρωτοβάθμια Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κορινθίας, ήδη από το Σεπτέμβριο, έχει αποστείλει πλήρη στοιχεία και προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς τον ΟΠΕΚΑ για την διανομή τους. Να σημειωθεί ότι η ΠΕ Κορινθίας είναι ένας από τους έξι (6) Νομούς της χώρας που δεν έχει ακόμα λάβει σχολικά γεύματα. Το γεγονός αυτό προκαλεί εύλογες διαμαρτυρίες και μεγάλη ανησυχία στους γονείς, αλλά και τους εκπαιδευτικούς.

Παρόλο που μια τέτοια σημαντική βοήθεια προς το σύνολο των οικογενειών με μικρά παιδιά αποτελεί βασικό παράγοντα κοινωνικής συνοχής, ιδιαίτερα στην περίοδο που διανύουμε με την αύξηση των τιμών των βασικών ειδών διατροφής και την ενεργειακή κρίση, τα σχολεία της Κορινθίας παραμένουν χωρίς σχολικά γεύματα από την αρχή της χρονιάς.

Το πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα», εμβληματική παρέμβαση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας έχοντας ως στόχο την αντιμετώπιση της επισιτιστικής ανασφάλειας των μαθητών και μαθητριών, καθώς και την καταπολέμηση της παιδικής φτώχειας μέσω της παροχής δωρεάν ζεστών γευμάτων υψηλής διατροφικής αξίας. H κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε προκηρύξει το 2019 την καθημερινή διανομή 185.000 γευμάτων, με συνολικό προϋπολογισμό 73,5 εκατομμύρια Ευρώ, με τελικό στόχο το 2023 να προσφέρονται σχολικά γεύματα σε όλα τα παιδιά του δημοτικού.

Επειδή, το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων συντελεί δραστικά στη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων και της παιδικής φτώχειας που έχει αυξηθεί στην Ελλάδα τα τελευταία τρία χρόνια, ενώ συμβάλλει σημαντικά στην στήριξη των νοικοκυριών,

Επειδή, το πρόγραμμα προάγει την υγιεινή, μεσογειακή διατροφή αντιμετωπίζοντας τόσο τον υποσιτισμό όσο και την παιδική παχυσαρκία, η οποία οφείλεται στην κατανάλωση φθηνής και χαμηλής διατροφικής αξίας τροφής,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Σε ποιες ενέργειες θα προβεί για την πλήρη υλοποίηση του προγράμματος σχολικών γευμάτων και την άμεση διανομή τους στα δημοτικά σχολεία της Κορινθίας, καθώς αποτελεί πολύ σημαντική στήριξη για τα παιδιά, τις οικογένειες, και την κοινωνική συνοχή του Νομού; 

 

Οι Ερωτώντες Βουλευτές

Ψυχογιός Γεώργιος

Φωτίου Θεανώ

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz