Connect with us

Κόσμος

Γκρέτα Τούνμπεργκ: Ένα χρόνο άδεια από το σχολείο, διασχίζοντας τον Ατλαντικό για το κλίμα

Published

on

Η 16χρονη Γκρέτα Τούνμπεργκ που έχει αναλάβει το δύσκολο φορτίο να αφυπνίσει τον πλανήτη απέναντι στην κλιματική αλλαγή σαλπάρει, κυριολεκτικά, για την άλλη πλευρά του Ατλαντικού προκειμένου να πραγματοποιήσει περιοδεία στη βόρεια Αμερική.

Η νεαρή Σουηδή ακτιβίστρια πήρε έναν χρόνο άδεια από το σχολείο της και στοχεύει να βρεθεί σε πολλές εκδηλώσεις στις ΗΠΑ, να συναντηθεί με σημαντικούς ανθρώπους, ακτιβιστές και πολιτικούς, ενώ θα βρεθεί και στον Καναδά και το Μεξικό.

Τον Δεκέμβρη θα βρεθεί στη Χιλή, ενώ σκοπεύει να επισκεφθεί και άλλες χώρες της Νοτίου Αμερικής.

Θα πραγματοποιήσει, μάλιστα, το ταξίδι της με το πλοίο “Malizia”, το οποίο κινείται με ηλιακή ενέργεια, ενώ διαθέτει υποβρύχιες τουρμπίνες ώστε να μην παράγει καθόλου διοξείδιο του άνθρακα.

Η 16χρονη δεν χρησιμοποιεί αεροπλάνα εξαιτίας της τεράστιας ρύπανσης που προκαλούν οι εκπομπές ρύπων των αεροπλάνων και, γενικά, σε όλο το ταξίδι της θα επιλέξει να χρησιμοποιήσει τα λιγότερο επιβαρυντικά μέσα μεταφοράς. 

Στο δύσκολο ταξίδι της στον Ατλαντικό θα τη συνοδεύουν ο πατέρας της Σβάρτε και ο σκηνοθέτης Νέιθαν Γκρόσμαν, ο οποίος θα καταγράψει την προσπάθεια.

Το “Malizia” θα αναχωρήσει από την Βρετανία στα μέσα Αυγούστου και θα φτάσει στη Νέα Υόρκη μετά από περίπου δύο εβδομάδες. Η αναχώρηση, αλλά και η άφιξή της, βέβαια, είναι άμεσα συνδεδεμένες με τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν εκείνη την περίοδο.

«Η επιστήμη είναι ξεκάθαρα. Πρέπει να αρχίσουμε να μειώνουμε τις εκπομπές ρύπων από το 2020 για να έχουμε την όποια πιθανότητα να κρατήσουμε την παγκόσμια άνοδο της θερμοκρασίας κάτω από τους 1,5 βαθμούς» δήλωσε η νεαρή ακτιβίστρια. 

«Έχουμε ακόμη ένα παράθυρο ανοικτό όταν τα πράγματα είναι στα χέρια μας, αλλά το παράθυρο αυτό κλείνει γρήγορα. Για τον λόγο αυτό πρέπει να κάνουμε αυτό το αποφασιστικό ταξίδι. Θα κάνουμε τις φωνές μας να ακουστούν. Διακυβεύεται το ίδιο μας το μέλλον και πρέπει τουλάχιστον να ακουστεί η άποψή μας» πρόσθεσε.

Πηγή: Η Εφημερίδα των Συντακτών

Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz