Connect with us

Αυτοδιοίκηση

Γιώργος Γκιώνης – Ανάπλαση παραλιακού μετώπου Λουτρακίου

Published

on

Το Λουτράκι αλλάζει μορφή με έργα Ανάπλασης του Παραλιακού Μετώπου Λουτρακίου, ύψους 5.719.055,68€, ύστερα από την απόφαση έγκρισης εκτέλεσης του έργου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδος & Ιονίου.

Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λουτρακίου – Περαχώρας σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο (Ε.Μ.Π.), ύστερα από συντονισμένες προσπάθειες του Δημάρχου Γεωργίου Αλκ. Γκιώνη και του Προέδρου Γεωργίου Ρουμελιώτη, υλοποίησαν ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο για τη βιώσιμη
κινητικότητα και την ανάδειξη του παραλιακού μετώπου στο Λουτράκι.

Με την ανάπλασή του δίνουμε λύσεις σε χρόνια προβλήματα όπως, η αύξηση κατά 50% του παραλιακού πεζόδρομου προς όφελος των επισκεπτών και των κατοίκων της πόλης, η δημιουργία πρόσθετων χώρων αναψυχής και βιώσιμης κινητικότητας και η ομοιομορφία των κατασκευών επί του παραλιακού μετώπου.

Οι απαραίτητες μελέτες για την Α΄ φάση της ανάπλασης ολοκληρώθηκαν, εγκρίθηκαν και αναμένουμε τη χρηματοδότηση του έργου από τη Περιφέρεια Πελοποννήσου μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ, ύστερα από δέσμευση του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη. Οι απαιτούμενες μελέτες για τις υπόλοιπες φάσεις του έργου έχουν προεγκριθεί και έχει προταθεί η
ένταξή τους στο πρόγραμμα “Φιλόδημος ΙΙ” που αφορά στους λιμένες καθώς η σχετική πρόσκληση αναμένεται να ανοίξει εντός των προσεχών ημερών.

Όλο αυτό το διάστημα, εργαστήκαμε με αποφασιστικότητα και αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συνδημότες μας και πετύχαμε την αναστολή των πρωτοκόλλων κατεδάφισης, με νομοθετική ρύθμιση, η οποία λειτούργησε ευεργετικά για αντίστοιχες περιπτώσεις σε ολόκληρη τη χώρα. Με
την ολοκλήρωση της ερευνητικής συνδρομής από το Ε.Μ.Π. συντάχθηκαν οι απαραίτητες μελέτες και τα Τεύχη δημοπράτησης από τη διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου και αφού έλαβαν την έγκριση σε τοπικό επίπεδο, απεστάλησαν για την έγκρισή τους σε όλα τα συναρμόδια Υπουργεία.

Με την ολοκλήρωση των εγκρίσεων από όλους τους αρμόδιους φορείς, είμαστε σε θέση να έχουμε μια ολοκληρωμένη και εγκεκριμένη μελέτη εφαρμογής για την πόλη μας με θετικά αποτελέσματα στη συνολική εικόνα του παραλιακού μετώπου και όχι μόνο στα καταστήματα, αφού αυτά αποτελούν μονάχα το 10% του συνολικού έργου.

Πέρα από πολιτικές επιδιώξεις και μικροπολιτικά συμφέροντα, εργαστήκαμε για την πραγματοποίηση αυτού του εμβληματικού έργου, που θα αλλάξει την εικόνα της περιοχής και θα συμβάλει στην αναπτυξιακή προοπτική της πόλης και την τόνωση της επιχειρηματικότητας και της εντόπιας οικονομίας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz