Connect with us

Επικαιρότητα

Γιατί το Instagram ρωτά πότε είναι τα γενέθλιά σας; Δεν θέλει απλά να σας πει χρόνια πολλά

Published

on

Γιατί το Instagram ρωτά πότε είναι τα γενέθλιά σας; Δεν θέλει απλά να σας πει χρόνια πολλά

Όλο και περισσότεροι χρήστες αναφέρουν πως το Instagram τους ρωτά πότε είναι τα γενέθλιά τους. Δεν πρόκειται για την ερώτηση που κάνει όταν εγγράφεται ένας χρήστης στην υπηρεσία, αλλά για ένα νέο παράθυρο στην κορυφή του timeline. Στην αρχή οι χρήστες θα μπορούν να αγνοήσουν την ερώτηση, αλλά μακροπρόθεσμα η απάντησή της θα γίνει υποχρεωτική. Ο σκοπός της ερώτησης δεν είναι για να σας ευχηθεί χρόνια πολλά η πλατφόρμα, αλλά για να προστατεύσει τους ανήλικους χρήστες της.

 

Αρχικά το notification θα εμφανιστεί μερικές φορές. Έπειτα, μία ξεχωριστή ειδοποίηση θα εμφανιστεί αν οι χρήστες προσπαθήσουν να δουν ένα post που είναι κρυμμένο, αυτά που περιέχουν ευαίσθητο περιεχόμενο δηλαδή που ενώ δεν παραβιάζουν τους όρους του Instagram, θεωρούνται πως βρίσκονται στα όρια. Οι χρήστες λοιπόν δε θα μπορούν να δουν αυτά τα posts αν δεν καταχωρήσουν τα γενέθλιά τους, ενώ οι ανήλικοι δε θα τα βλέπουν καθόλου στο feed τους.

 

Κι αν αναρωτιέστε τι θα σας σταματήσει από το να καταχωρίσετε ψεύτικα γενέθλια, το Instagram θα χρησιμοποιήσει τεχνητή νοημοσύνη για να ανιχνεύσει πότε ένας χρήστης δήλωσε ψευδή ηλικία, βασιζόμενοι στα “Χρόνια Πολλά” που θα λαμβάνει από τους φίλους του.

Στο μέλλον, αν κάποιος μας πει πως είναι μεγαλύτερος και η τεχνολογία μας, μας πει κάτι άλλο, θα του ζητήσουμε να επιβεβαιώσει την ηλικία του. Το σύστημα βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο και θα μοιραστούμε μαζί σας περισσότερα σύντομα.
Τελικός σκοπός είναι οι ανήλικοι να μη δέχονται μηνύματα από ενήλικους που δεν είναι φίλοι τους και να περιοριστεί η πρόσβασή τους σε ευαίσθητο περιεχόμενο.

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz