Connect with us

Ελλάδα

Γεωργιάδης: Με τον Ποινικό Κώδικα ο Τσίπρας προσέφερε στην Χρυσή Αυγή ευνοϊκότερες ποινές

Published

on

Σκληρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ για τα θέματα που αφορούν την Χρυσή Αυγή, εξαπέλυσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Μλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο», ο κ. Γεωργιάδης είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε δύσκολη θέση «κι ενώ σε ένα θέμα που θα μπορούσε να έχει θεωρητικά το πολιτικό πλεονέκτημα, έχει καταστεί στην κοινή γνώμη ένοχος».

Η Χρυσή Αυγή, τόνισε, «βρέθηκε προφυλακισμένη και με διώξεις επί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Αποφυλακίστηκαν τα μέλη της λόγω παρέλευσης 18μηνου, επί Αλέξη Τσίπρα. Άλλαξε ο Ποινικός Κώδικας (ΠΚ) επί Τσίπρα, μια εβδομάδα πριν τις εκλογές, όπου τους προσέφερε διατάξεις, που τους δίνουν πολύ ευνοϊκότερες ποινές από τον προηγούμενο ΠΚ. Πρόσφατα, μάθαμε ότι ο κ. Κοντονής είχε προειδοποιήσει γι’ αυτές τις αλλαγές, τις σχέσεις του και την επίδραση τους στη δίκη της Χρυσής Αυγής, προσωπικά τον κ. Τσίπρα. Και η απάντηση ήταν η διεγράφη του από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Και συνέχισε: «Ο προηγούμενος ΠΚ προέβλεπε ποινές 10-20 χρόνια για τα αδικήματα των καταδικασθέντων της Χρυσής Αυγής, ο ΠΚ του Τσίπρα προβλέπει 5-15. Ακούγεται σαν ανέκδοτο να μας κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν αλλάξαμε τον ΠΚ που ο ίδιος ψήφισε. Ως προς το ποινικό σκέλος, ο κ. Τσίπρας, προσέφερε στην ηγεσία και τα στελέχη της ΧΑ, ευνοϊκότερες ποινές. Ασχέτως των αλλαγών της ΝΔ στον ΠΚ, οι καταδικασθέντες θα δικαστούν, με τον ΠΚ του Τσίπρα. Ο Αλέξης Τσίπρας βοηθά τα στελέχη της ΧΑ να έχουν μικρότερες ποινές».

«Σενάρια υπάρχουν, εάν υπάρχει ξέσπασμα της πανδημίας. Ακόμα η Ελλάδα κρατάει στο θέμα του κορονοϊού, αλλά για να διατηρηθεί αυτό πρέπει να τηρούμε τα μέτρα» σημείωσε.

Πηγή: newsbomb.gr

Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz