Connect with us

Ελλάδα

Γεωργιάδης για άνοιγμα της αγοράς: Αν δούμε εστίες υπερμετάδοσης θα πάρουμε πιο αυστηρά μέτρα

Published

on

Ο Άδωνις Γεωργιάδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ανοίξει το λιανικό εμπόριο ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν μπορούμε να πούμε ημερομηνίες».

«Όταν μας πουν οι λοιμωξιολόγοι, θα προχωρήσουμε. Τον πρώτο λόγο τον έχει η επιτροπή και η εξέλιξη της πανδημίας, που θα καθορίσει τον ρυθμό ανοίγματος της αγοράς» είπε χαρακτηριστικά στο ΟΡΕΝ ο υπουργός Ανάπτυξης.

«Όλες οι ημερομηνίες που διακινούνται, δεν διακινούνται από εμάς, για κανέναν κλάδο, για καμία δραστηριότητα» συμπλήρωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Ερωτηθείς ξανά για το αν μπορούν να υπάρξουν ημερομηνίες ο κ. Γεωργιάδης απάντησε ότι «δεν μπορούμε να δώσουμε ημερομηνίες. Θα δούμε αν και πώς θα ανοίξουμε. Θέλουμε να βοηθήσουμε τους κλάδους που έχουν πληγεί περισσότερο. Σ’ αυτή τη μεγαλύτερη ζημία, βάλαμε πρώτα τα εποχικά είδη και είπαμε να αρχίσουμε με αυτά και ακολούθως θα πάμε στα μαγαζιά με παιχνίδια, λουλούδια, βιβλία, κτλ» ενώ δεν ξεκαθάρισε αν θα μπουν στην ίδια μοίρα και τα κομμωτήρια.

«Δεν έχει ληφθεί καμία απολύτως απόφαση. Τα νούμερα παραμένουν ψηλά» είπε για άλλη μια φορά ο υπουργός Ανάπτυξης και πρόσθεσε ότι οι εικόνες που ήρθαν από την Αγγλία με το άνοιγμα των καταστημάτων «είναι εφιαλτικές».

«Παίρνουμε μικρό ρίσκο με το άνοιγμα των 110 εποχικών καταστημάτων, υπό τον όρο ότι θα σεβαστούν τους κανόνες και δεν θα δούμε εικόνες συνωστισμού. Αν δούμε τέτοιες εικόνες και υπάρξουν εστίες υπερμετάδοσης θα λάβουμε πιο σκληρά μέτρα» κατέληξε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Πηγή: newsbomb.gr

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz