Connect with us

EDITOR

Β.Γεώργαρης: Το “μαρτύριο ” της πλατείας τελείωσε!

Published

on

Με ανακούφιση υποδέχεται ο εμπορικός κόσμος της Κορίνθου το άνοιγμα της κεντρικής πλατείας και την απόδοση της σε χρήση των πολιτών.   “Ότι μαρτύριο τελειώνει μας χαροποιεί ιδιαιτέρως, το κέντρο της πόλης μας επιτέλους παραδίδεται στους πολίτες αναβαθμίζοντας την πόλη και την αγορά μας” θα πει στο mypressnet.gr ο Πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Κορίνθου Βασίλης Γεώργαρης ο άνθρωπος που ολα αυτά τα χρόνια δρν σταμάτησε λεπτό να παρεμβαίνει και να πιέζει στην κατεύθυνση ολοκλήρωσης του έργου.

Οι έμποροι, κυρίως όσοι δραστηριοποιούνται πλησίον της πλατείας έζησαν στον υπέρτατο βαθμό τις επιπτώσεις της μεγάλης καθυστέρησης , έζησαν κάθε λεπτό το εργοτάξιο που έπνιγε στη σκόνη τα καταστήματα και την προοπτική τους,  ενώ Εκείνοι που δραστηριοποιούνταν επάνω σε αυτήν,  κυρίως τα καφέ, έχασαν ένα μεγάλο κομμάτι από τον τζίρο τους αφού περιόρισα σε ελάχιστο ή απόλυτο βαθμό τα τραπεζοκαυίσματά τους.

Βέβαια κάνεις δεν μπορεί να πει πως οι επιπτώσεις δεν άγγιξαν το σύνολο της αγοράς αφού το απέραντο εργοτάξιο λειτουργούσε ανασταλτικό στο να επιλέξουν οι πολίτες το κέντρο της πόλης.

Η σημερινή απόδοση χρήσης, όταν πριν από 1,5 χρόνο το έργο όχι απλά φλέρταρε με το αδιέξοδο αλλά είχε οδηγηθεί σε επ αόριστον αναστολή  ε προοπτική χρονιάς δικαστικής διαμάχης, είναι για την αγορά της πόλης ανακούφιση. 

Όχι γιατί είναι άρτιο και ολοκληρωμένο,  όλοι γνωρίζουν πως υπολείπονται κομμάτια της εργολαβίες, αλλά γιατί είναι το πρώτο μεγάλο βήμα για την ολική ανάπλαση του Κέντρου και της αγοράς.

Ο Βασίλης Γεώργαρης,  ο Πρόεδρος που ποτέ δεν σταμάτησε να ζητά την ολοκλήρωση, να πιέζει γι αυτήν και να εκφράζει το σύνολο των εμπόρων αφήνοντας ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με την δημοτική αρχή, δίνει σήμερα μαζί με τον αναστεναγμό ανακούφισης της αγοράς και την προοπτική της.

Όλα εκείνα που έπονται.

” Έργα που συμβάλουν στην εικόνα της πόλης μας είναι αυτά που ζητάμε συνέχεια από την εκάστοτε δημοτική αρχή και σίγουρα θα υπάρξουν και τα υπόλοιπα που έχουμε σχεδιάσει με την δημιουργία του ανοιχτού κέντρο εμπορίου Open mall με την δημοτική αρχή. Τώρα είναι η ευκαιρία όλοι να συμβάλουμε να γίνει μια ουσιαστική επέμβαση σε σημεία που χρειάζεται η πόλη μας !!!”

Η τελευταία φράση του Προέδρου είναι αυτή που αρμόζει στην πόλη! Αυτό που η πόλη περιμένει από τους ανθρώπους της, από τους φορείς,  από τους ενεργούς πολίτες. Συνεργασία, συνεννόηση και πράξεις.

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz