Connect with us

EDITOR

Β.Ανδριανάκος: Πάρτε το αλλιώς κ.Μητσοτάκη!

Published

on

Για διαχρονικό «βιασμό» της αυτοδιοίκησης μιλά ο πρώην Δήμαρχος Νεμέας και καλεί τον πρωθυπουργό ν αλλάξει ρότα!

Πριν από το Πάσχα αναμένεται να έχει ψηφιστεί ο νέος εκλογικός νόμος της Κυβέρνησης Μητσοτάκη. Η απαλοιφή της απλής αναλογικής και οι αλλαγές που περιλαμβάνονται στα όσα ανακοινώθηκαν ήδη δημιουργούν Δημάρχους και Περιφερειάρχες πανίσχυρους  ενώ ουσιαστικά «στρώνουν» το δρόμο για τις βουλευτικές εκλογές οι οποίες φαίνεται να πλησιάζουν ταχέως!

Οι αυτοδιοικητικοί, αμέσως μετά τις πρώτες ανακοινώσεις και όσο επεξεργάζονται τα όσα προβλέπονται, φαίνεται να διχάζονται. Ο πρώην Δήμαρχος Νεμέας, επικεφαλής της σημερινής μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο της περιοχής Βαγγέλης Ανδριανάκος μιλά για «άσχημα χρόνια που έρχονται στην αυτοδιοίκηση».

Μάλιστα ο πρώην Δήμαρχος σωρευτικά κρίνοντας τις «μεταρρυθμίσεις» της κυβέρνησης στην αυτοδιοίκηση δεν διστάζει να μιλήσει για «βιασμό» σε μια εποχή που είναι και κυριολεκτικά επίκαιρος. «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, στο διάστημα που κυβερνά, έχει περάσει τέτοιες ρυθμίσεις που αφορούν τη δημοκρατική λειτουργία της ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ που θα μπορούσαμε να μιλάμε για ΒΙΑΣΜΟ.

Έχει στην ουσία καθαιρέσει το Δημοτικό συμβούλιο από κυρίαρχο όργανο του Δήμου . Έχει δυσκολέψει τους δημοτικούς συμβούλους στη διαδικασία του ελέγχου της Δημοτικής αρχής και έχει αφαιρέσει από το Δημοτικό συμβούλιο ακόμη και τον δημοκρατικό προγραμματισμό, την πιο ουσιαστική αρμοδιότητά του» σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ.Ανδριανάκος και καταλήγει… προβλέποντας!

« Διακινδυνεύω την πρόβλεψη πως εξαιτίας αυτού, θα δούμε και θα ζήσουμε, πολύ ΑΣΧΗΜΑ πράγματα με επίκεντρο την Αυτοδιοίκηση, τα επόμενα χρόνια που είναι και μια περίοδος διαχείρισης Ευρωπαϊκών κονδυλίων. Τελικό αποτέλεσμα η απαξίωση της Αυτοδιοίκησης. ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΑΛΛΙΩΣ όσο είναι νωρίς κ. Μητσοτάκη.»

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz