Connect with us

Ελλάδα

Βροχές και θυελλώδεις άνεμοι χτύπησαν το Ιόνιο

Published

on

Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει σε πολλές περιοχές της Κέρκυρας και της Κεφαλονιάς η νέα κακοκαιρία. Σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης 41χρονου από απόκρημνη χαράδρα.

Συνεχίζεται, κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες, η γιγαντιαία επιχείρηση διάσωσης που ξεκίνησε χθες το απόγευμα, ενός 41χρονου, ο οποίος έχασε τον προσανατολισμό του και εντοπίστηκε μέσα σε απόκρημνη χαράδρα, στην περιοχή της Άνω Κορακιάνας, στη Μέση Κέρκυρα.

Στην περιοχή, που είναι απολύτως δύσβατη, βρίσκονται από την πρώτη στιγμή, δύο οχήματα της πυροσβεστικής με 10 πεζοπόρους πυροσβέστες και διασώστες, ενώ βοηθούν και οι κυνηγοί της περιοχής. Από τα Ιωάννινα, αναμένεται να έρθει και δύναμη της ΕΜΑΚ.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν το νησί μετά την επέλαση της «Βικτώριας». Τη νύχτα, η Πυροσβεστική κλήθηκε να αντιμετωπίσει 60 συμβάντα που αφορούσαν κοπή και απομάκρυνση δέντρων από το οδικό δίκτυο, αντλήσεις νερών από σπίτια και καταστήματα, αλλά και διασώσεις οδηγών και επιβατών από οχήματα, όταν αυτά παρασύρθηκαν από ρέματα στη Νότια Κέρκυρα. 

Οι έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες προκάλεσαν κατολισθήσεις σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου σε όλο το νησί, καθώς και διακοπές ηλεκτροδότησης και υδροδότησης. Η ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού εξυπηρετείται μόνο με πλοία κλειστού τύπου, ενώ η Πολιτική Προστασία των τριών δήμων και της περιφέρειας είναι σε επιφυλακή. Κλειστά παραμένουν όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και οι παιδικοί σταθμοί.

Στην Κεφαλονιά, το Νύφι και η Αγία Ευφημία επλήγησαν περισσότερα από την καταιγίδα που έπληξε τα νησιά του Ιονίου. Για δεύτερη φορά, τον τελευταίο μήνα, οι κάτοικοι στο Νύφι είδαν πέτρες, ξύλα και τόνους λάσπης να κλείνουν τους κεντρικούς δρόμους στο χωριό.

Στο χωριό της Αγίας Ευφημίας έχουν συγκεντρωθεί τόνοι λάσπης. Είναι η τρίτη φορά μέσα σε περίπου έναν μήνα που δημιουργούνται προβλήματα στη συγκεκριμένη περιοχή από την έντονη βροχόπτωση.

Πηγη efsyn.gr

Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz