Connect with us

Κόσμος

Βρετανία: Τους έπαιρναν με φορεία και η μπάντα έπαιζε- Λιποθυμίες σε παρέλαση λόγω ζέστης

Published

on

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει βίντεο που απεικονίζει τουλάχιστον τρεις στρατιώτες να χάνουν τις αισθήσεις τους από τη ζέστη κατά τη διάρκεια βασιλικής στρατιωτικής παρέλασης στη Βρετανία το Σάββατο.

Ο ένας εξ αυτών κατάφερε ύστερα από λίγα λεπτά να σηκωθεί μόνος του. Οι άλλοι δύο μεταφέρθηκαν με φορείο στο νοσοκομείο.

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας Γουίλιαμ έσπευσε να δηλώσει ότι αναγνωρίζει τις «δύσκολες συνθήκες» στις οποίες έπρεπε να εκτελέσουν το καθήκον τους οι στρατιώτες.

Ο σύζυγος της Κέιτ Μίντλετον, ο οποίος ηγήθηκε της χθεσινής «Επιθεώρησης του Συνταγματάρχη» στο Horse Guards Parade στο κεντρικό Λονδίνο, απέτισε φόρο τιμής στους στρατιώτες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

At least three troops faint in military parade inspected by Prince William

Σε μήνυμά του στο Twitter, ο πρωτότοκος γιος Βασιλιά Καρόλου της Βρετανίας έγραψε χαρακτηριστικά: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε κάθε στρατιώτη που συμμετείχε στην Ανασκόπηση του Συνταγματάρχη σήμερα το πρωί (χθες) μέσα στη ζέστη. Δύσκολες συνθήκες, αλλά όλοι σας κάνατε πολύ καλή δουλειά. Σας ευχαριστώ. W» (Γουίλιαμ).

Χθες, για πρώτη φορά στη Βρετανία φέτος, ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 30 βαθμούς Κελσίου. Στο Χίθροου, η θερμοκρασία άγγιξε τους 30,5 βαθμούς Κελσίου και το Σάρεϊ τους 31,2 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία της Βρετανίας, το όριο των 30 βαθμών Κελσίου ξεπεράστηκε νωρίτερα από ότι τα προηγούμενα 20 χρόνια.

Κατά τη διάρκεια της «Επιθεώρησης του Συνταγματάρχη», σύμφωνα με πληροφορίες, παρέλασαν περισσότεροι από 1.400 στρατιώτες και 200 άλογα από τη Μεραρχία Οικιακής Φρουράς των Ουαλών, Ιρλανδών, Σκωτσέζων, Γρεναδιέρων και της Φρουράς Coldstream για επιθεώρηση από τον πρίγκιπα Γουίλιαμ, όπως αναφέρει το βρετανικό δίκτυο «Sky News».

Βλέποντας τους συναδέλφους τους να λιποθυμούν, κανείς από τους διπλανούς στρατιώτες δεν έσπευσε να τους βοηθήσει για να μη χαλάσει ο σχηματισμός και «σπάσει» το πρωτόκολλο, όπως σχολιάζει ο βρετανικός Τύπος.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που λιποθύμησαν μέλη της βρετανικής φρουράς από την αφόρητη ζέστη.

 

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz