Connect with us

EDITOR

Επέστρεψε η Γαλάζια Σημαία στα Καλάμια μετά από 13 χρόνια!

Published

on

Στις βραβευμένες παραλίες της Γαλάζιας Σημαίας εντάσσεται απο φέτος η παραλία Καλάμια της Κορίνθου, μια παραλία που απο πέρυσι έβαλε πολύ ψηλά τον πήχη  στοχεύοντας στην ευρωπαϊκή αναγνώριση.  Η ανακοίνωση έγινε διαδικτυακά πριν απο λίγη ώρα με τα Καλάμια πλέον να αναμένουν να υψώσουν την σημαία σε έναν απο τους τρεις ιστούς που βρίσκονται στο κέντρο της παραλίας , έμπροσθεν του αγάλματος του Διογένη και του Αλέξανδρου.

Η σημαία επιστρέφει στα “Καλάμια” μετά από 13 χρόνια! Η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε επιλέξει να μην μετέχει αμφισβητώντας το πρόγραμμα και οδηγώντας σε φθίνουσα πορεία το παραλιακό μέτωπο της Μεγάλου Αλεξάνδρου. Οι υποδομές υποβαθμίστηκαν, οι επιχειρηματίες αποχώρησαν, ελάχιστοι είχαν παραμείνει να φυλούν Θερμοπύλες.

Απο πέρυσι, όταν ο νέος Δήμαρχος Κορινθίων αποφάσισε πως η Γαλάζια Σημαία πρέπει να επιστρέψει στην παραλία αλλά και σε άλλες, κινητοποίησε μια μεγάλη ομάδα προκειμένου όλες οι προυποθέσεις να πληρούνται. Με επικεφαλής της διακεκριμένη επιστήμονα κ.Δήμητρα Δανιήλ και την συνδρομή των αντιδημάρχων πρασίνου και καθαριότητας αλλά και άλλων στελεχών του δήμου η τουριστική σαιζόν έληξε με επιτυχία με την παραλία να περνά όλους τους ελέγχους.

Παράλληλα, έγινε μια τιτάνια προσπάθεια από το Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο τουρισμού για κινητοποίηση των επιχειρηματιών. Φέτος στα καλάμια το 95% των καταστημάτων θα λειτουργήσουν για πρώτη φορά μετά απο πολλά χρόνια! “Έδωσα κίνητρα στους επιχειρηματίες, τους υποσχέθηκα κάθε είδους στήριξη από τοδ ήμο, διαμόρφωση πάρκινγκ, υποδομές, μείωση τελών” ανέφερε χθες στο Myradio o Βασίλης Νανόπουλος καθιστώντας σαφές πως τίποτα δεν είναι τυχαίο. 

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων δικαιώνει την προσπάθεια όλων! Κυρίως δικαιώνει την πόλη η οποία αναμένει απο φέτος να καταστεί προορισμός και όχι στάση!

Κανείς δεν πρέπει να παραλείψει να αναφέρει πως η προσπάθεια δεν σταματά στα Καλάμια. Ο δήμος δρομολογεί απο φέτος διαδικασίες για τρεις ακόμα παραλίες, την παραλία της Ποσειδωνίας, του Κόρφου και της Αλμυρής. 

 

Αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ.Τ.Πιέτρης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: 

“Μόλις τώρα ανακοινώθηκε η βράβευση με την γαλάζια σημαία για την κεντρική παραλία της πόλης μας , Καλάμια , που σημαίνει ότι πληροί όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές μιας αξιόπιστης και οργανωμένης παραλίας πλέον !
Η Κόρινθος και συνολικά ο Δήμος Κορινθίων αποκτά την αίγλη που αρμόζει για την ιστορία και την φυσική της ομορφιά !
Ως αρμόδιος αντιδήμαρχος θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο κ Νανοπουλο για την αποτελεσματική και αποδοτική μας συνεργασία που πιστεύει στην ανάπτυξη της περιοχής και δουλεύει για αυτήν , όλα τα μέλη της Δημοτικής Αρχής καθώς και τους εργαζόμενους του Δήμου Κορινθίων που εργάστηκαν για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα !
Δεν θα μπορούσα να μην ευχαριστήσω βεβαίως την κα Δανιήλ Δήμητρα , για τον αγώνα και την καθοριστική συμβολή της για να πετύχουμε τον στόχο μας !
Οι καλύτερες μέρες έρχονται για τον τόπο μας και εμείς δουλεύουμε καθημερινά για αυτό !”

 

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz