Connect with us

Κόσμος

Βραβεία Όσκαρ 2022: Τίμησαν τον Μίκη Θεοδωράκη με αναφορά στο αφιέρωμα «In Memoriam»

Published

on

Οι διοργανωτές των φετινών βραβείων Όσκαρ, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος τίμησαν τη μνήμη των σπουδαίων καλλιτεχνών που έφυγαν από τη ζωή τη χρονιά που πέρασε. Ανάμεσά τους και ο σπουδαίος Έλληνας μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης που πέθανε τον περασμένο Σεπτέμβρη.

Η αναφορά στον Μίκη Θεοδωράκη έγινε στο αφιέρωμα «In Memoriam», ένα βίντεο με το οποίο οι διοργανωτές των βραβείων Όσκαρ τιμούν τα αγαπημένα πρόσωπα που έφυγαν από τη ζωή. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα συγκινητικό βίντεο, διάρκειας περίπου έξι λεπτών.

Ο Μίκης Θεοδωράκης υπήρξε ένας από τους επιδραστικότερους Έλληνες του 20ου αιώνα που με το καλλιτεχνικό και πνευματικό του έργο, την πολιτική του σκέψη και τους αγώνες του άφησε, όσο λίγοι, το στίγμα του στη διαμόρφωση της φωτεινής πλευράς της σύγχρονης ελληνικής κουλτούρας. Συνυπήρξε, συνεργάστηκε, συνδημιούργησε με πολλές ξεχωριστές προσωπικότητες του πνεύματος.

Δείτε το βίντεο:

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι η φετινή βραδιά των Όσκαρ είχε «ελληνικό άρωμα» και σε επίπεδο υποψηφιοτήτων, καθώς ο Νίκος Καλαϊτζίδης εργάστηκε στα οπτικά εφέ της ταινίας «Free Guy» και διεκδίκησε βραβείο στην κατηγορία των Καλύτερων Οπτικών Εφέ.

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz