Connect with us

Επικαιρότητα

Αυτήν την εβδομάδα θα ξέρουμε τι θα γίνει με τα σχολεία

Published

on

Ιστορική είναι η χθεσινή μέρα 27/12 όπου ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το επόμενο διάστημα είναι κρίσιμο, αφού μπορεί να υπάρξει μείωση των κρουσμάτων, υπάρχουν όμως, στοιχεία που δεν επιτρέπουν εφησυχασμό. Έτσι, τα μέτρα περιορισμού όπως όλα δείχνουν θα μείνουν για καιρό ακόμη στην ζωή μας.

Ωστόσο φαίνεται πως υπάρχει ένα «φως» για άνοιγμα των σχολείων. Σύμφωνα με τον κ. Γώγο οι αποφάσεις θα παρθούν αυτήν την εβδομάδα ενώ η κ. Παγώνη, είπε ότι με βάση τα σημερινά δεδομένα μπορούν να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης στις 7 Ιανουαρίου, διευκρινίζοντας πάντως ότι εκφράζει προσωπική άποψη.

Τι θα γίνει με το άνοιγμα σχολείων

Γώγος: Αυτή την εβδομάδα η απόφαση για τα σχολεία

Αυτή την εβδομάδα αναμένεται να αποφασιστεί αν θα ανοίξουν τα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου σύμφωνα με τον καθηγητή Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας του πανεπιστημίου Πατρών, και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας, Χαράλαμπο Γώγο.

«Υπάρχει αυτό το κενό μεταξύ 7-10 ημερών για να δούμε τα αποτελέσματα μιας κατάστασης επιδημιολογικά. Αυτό περιμένουμε. Αν μπορέσουμε να ανοίξουμε τα σχολεία στις 8 του μηνός αυτό θα είναι θετικό. Τετάρτη με Πέμπτη θα δούμε αν θα ξεκινήσουμε με τα σχολεία, και δη με τα δημοτικά. Υπάρχει προσπάθεια να δούμε τα πράγματα θετικά για τα σχολεία, γιατί έχει τραβήξει πολύ η κατάσταση αυτή».

Παγώνη: Με τα σημερινά δεδομένα μπορούν να ανοίξουν τα σχολεία στις 7 Ιανουαρίου.

Με τα σημερινά δεδομένα μπορούν να ανοίξουν τα σχολεία στις 7 Ιανουαρίου και να υπάρχει μείωση μέτρων επισήμανε στον ΣΚΑΪ η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος των νοσοκομειακών ιατρών Αθήνας – Πειραιά. «Καλό είναι να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες τώρα» δήλωσε, διευκρινίζοντας ότι εκφράζει προσωπική άποψη.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ υπογράμμισε ότι πρέπει να τηρούμε τα μέτρα και στο ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, γιατί θα δείξει το δεκαήμερο αν οι δείκτες, που είναι μειωμένοι, θα δώσουν τη δυνατότητα να ξεκινήσουν σχολεία κλπ. «Αν πάμε καλά και οι δείκτες είναι καλοί μέχρι και τις 5 του μηνός δεν υπάρχει πρόβλημα να μην ανοίξουν τα σχολεία, αλλά αν ξεκινήσουμε πάρτι τα κρούσματα θα αυξηθούν» προειδοποίησε.

«Δεν υπάρχει πρόβλημα στο εμβόλιο από τις μεταλλάξεις του κορονοϊού» διαβεβαίωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Πηγή:madata.gr

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz