Connect with us

EDITOR

Αρχαία Κόρινθος: Ένας φανοστάτης αποκάλυψε διαθέσεις, προθέσεις και πράξεις

Published

on

Χθες βράδυ δημοσιεύτηκε στην ομάδα της Αρχαίας Κορίνθου μια φωτογραφία με έναν ξηλωμένο φανοστάτη. Το ποστ έγινε από τον Πρόεδρο του ΣΕΑΚ κ.Γιάννη Παπαμιχαήλ και απευθυνόταν στον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Κώστα Παπαιωάννου προκειμένου να καταγραφούν οι δικές του ενέργειες δεδομένου οτι ο φανοστάτης έχει περιέλθει σε αυτήν την κατάσταση τις τελευταίες…40 ημέρες.  Ο Πρόεδρος της κοινότητας δεν απάντησε ποτέ στο ερώτημα ωστόσο έτεροι τοπικοί σύμβουλοι ξεκίνησαν διάλογο σημειώνοντας την εξαίρεση και περιθωριοποίηση της Αρχαίας Κορίνθου από το δήμο Κορινθίων και δηλώνοντας ανοιχτά και δημόσια πλέον τον αγώνα τους ενάντια στην δημοτική αρχή.

Η στοιχομυθία είναι δημόσια και παρατίθεται ακριβώς για να φανεί η στάση, η θέση και η άποψη του τοπικού συμβουλίου και των εκλεγμένων

 

Το mypressnet.gr πριν απο μερικές εβδομάδες στοχοποιήθηκε αφορμή του δημοσιεύματος του για τον απολογισμό του ΣΕΑΚ και την άποψη που εξέφρασε περί φωτεινού παραδείγματος το οποίο θα έπρεπε να ακολουθήσουν και οι σύμβουλοι. Τοπικός σύμβουλος  αφού σημείωσε πως το συμβούλιο στηρίζει τον ΣΕΑΚ ψηφίζοντας όλες τις δράσεις του (αν και δεν είναι απαραίτητο, ο ΣΕΑΚ είναι αυτόνομο όργανο που απο ιδρύσεως του προωθεί και αναδεικνύει την Αρχαία Κόρινθο με τρόπο που ουδείς άλλος έχει κατορθώσει) μας  καταλόγισε άγνοια και εμπάθεια. Τα γεγονότα σήμερα δικαιώνουν το Mypressnet.gr διότι αφενός η στοιχομυθία δείχνει τον τρόπο σκέψης των τοπικών συμβούλων (απελθέτω απ εμού), τις ευθύνες που πάντα ανήκουν σε άλλους και βεβαίως τις ενέργειες που…απουσιάζουν (άραγε το τοπικό συμβούλιο μπορεί να κάνει απολογισμό έργου ώστε να γνωρίζουν οι πολίτες τι έχει πράξει, τι έχει ζητήσει από το δήμο και δεν έχει γίνει, τι έχει σχεδιάσει και τι έχει υλοποιηθεί;) Η φράση του τοπικού συμβούλου “θ ανεβάζω βίντεο” (ανάλογο εκείνου του φωτισμού των δέντρων που εξέθεσε την Αρχαία Κόρινθο ουσιαστικά και όχι το δήμο) και “δεν θα τους κάνουμε άλλο μάγκες”, είναι αν μη τι άλλο χαρακτηριστικές της φιλοσοφίας και της τακτικής. Να είσαι τοπικός σύμβουλος και να θεωρείς πως οι ενέργειες σου “κάνουν κάποιους μάγκες” και όχι οτι βοηθούν τον τόπο σου είναι αν μη τι άλλο περίεργο και δίνει μια άλλη διάσταση της προσφοράς! Εκτός κι αν υπάρχει η πεποίθηση πως το τοπικό συμβούλιο είναι απλά…διακοσμητικό σ έναν τόπο.

 

Η δικαίωση του mypressnet.gr έρχεται όμως και από τον ίδιο τον Πρόεδρο του ΣΕΑΚ Γιώργο Παπαμιχαήλ ο οποίος είχε θελήσει να υπερασπιστεί τους τοπικούς συμβούλους αφορμή εκείνου του δημοσιεύματος. Χθες, κάτω απο το συγκεκριμένο ποστ ο Πρόεδρος, αφού σημείωσε πως σαν ΣΕΑΚ θα συνεχίσουν να πράττουν για το καλό του τόπου τους με όποιο τρόπο, μέσο και δύναμη έχουν, παραδέχτηκε την ανυπαρξία του τοπικού συμβουλίου, ανυπαρξία η οποία καθημερινά αποδεικνύεται.

Η παραδοχή δεν ικανοποιεί κανέναν. Η Αρχαία Κόρινθο είναι ένας τόπος ευλογημένος και χρειάζεται πολλά! Οι δυνάμεις πρέπει να ενώνονται και ο σκοπός να είναι κοινός. Οι τοπικοί σύμβουλοι θεωρούν πως με τις ενέργειες και τις κινήσεις τους εκθέτουν την δημοτική αρχή, την όποια δημοτική αρχή. Εκθέτουν το τόπο τους όμως κι αυτό φαίνεται στον χθεσινό δημόσιο διάλογο να έγινε αντιληπτό και απ όσους τον παρακολούθησαν και από όσους συμμετείχαν. 

Κάθε εκλεγμένος έχει ευθύνη. Μικρή ή μεγάλη. Ναι, να ενημερώνει για το κενό της κεντρικής αρχής όταν αυτό υπάρχει αλλά να μην ¨κάθεται” σε αυτό ως δικαιολογία.

Δυστυχώς όμως η Αρχαία έχει την ατυχία να έχει ένα τοπικό συμβούλιο το οποίο είναι διχασμένο, με τις κόντρες και τις αντιπαλότητες να μην επιτρέπουν σε κανέναν τους να κάνουν το καθήκον για το οποίο έχουν εκλεγεί. 

ΥΓ: Να φανταστούμε πως εφ εξής οι ενέργειες του ΣΕΑΚ δεν θα στηρίζονται ωσάν μια μορφή αποδοκιμασίας στα έργα και τις ημέρες της δημοτικής αρχής;

 

 

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz