Connect with us

Επικαιρότητα

Αρναούτογλου: Έρχεται “κακοκαιρία εξπρές” με χιονοπτώσεις – Από πότε ξεκινά και πού θα “χτυπήσει”

Published

on

αρναουτογλου

Τα κύρια χαρακτηριστικά της νέας κακοκαιρίας θα είναι οι ισχυροί άνεμοι και οι χιονοπτώσεις, ανέφερε στην σημερινή του πρόγνωση στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ3 ο Σάκης Αρναούτογλου.

Συγκεκριμένα, μίλησε για επιδείνωση εξπρές από το απόγευμα της Δευτέρας όπου αναμένονται βροχές στη Βόρεια Ελλάδα και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Την Τρίτη θα έχουμε επιδείνωση του καιρού με βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις σε αρκετές ορεινές – ημιορεινές περιοχές ακόμη και στην Αττική με τους βοριάδες να φτάνουν ακόμη και τα 9 μποφόρ κατά τόπους.

Τα χιόνια θα αρχίσουν να εμφανίζονται στα ορεινά σε περιοχές της Θεσσαλίας, της Πελοποννήσου και της βορειοδυτικής Ελλάδας, ενώ από το μεσημέρι και αργότερα τα χιόνια θα κατέβουν στην Αττική και στην Εύβοια.

Όπως ανέφερε ο Σάκης Αρναούτογλου χιόνια στην Αττική θα πέσουν πάνω από τα 500 μέτρα υψόμετρο. Σημαντική προειδοποίηση έδωσε και για τους ισχυρούς ανέμους που θα πνέουν στα πελάγη, με τους βοριάδες ενδεχομένως να δημιουργούν προβλήματα στα δρομολόγια των πλοίων.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Δευτέρα 7/2

Στα δυτικά θα υπάρχουν αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές από τις μεσημβρινές ώρες στη Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν και στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης θα σημειωθούν χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα στο νότιο Αιγαίο 7 μποφόρ. Τη νύχτα στα δυτικά και τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

Τρίτη 8/2

Αυξημένες νεφώσεις με βροχές, παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά, αλλά και κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά, καθώς και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Γρήγορα όμως αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα βόρεια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στην ανατολική νησιωτική χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και γρήγορα βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 και στο Αιγαίο 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της. Τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

 

 

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz