Connect with us

Επικαιρότητα

“Από τη Γη στο Σύμπαν”: Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο – Planetarium On The Go (26-27/12 Κόρινθος)

Published

on

Το ΚΕΠΑΠ Δ. Κορινθίων φέρνει το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο – Planetarium On The Go και καλεί μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουν τον έναστρο ουρανό μέσα από μία μοναδική οπτικοακουστική διδακτική εμπειρία!

Πέμπτη 26 και Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου
11.00πμ – 8.00μμ
στο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Κορίνθου
«ΘΩΜΑΣ ΘΩΜΑΪΔΗΣ»
Είσοδος Ελεύθερη

Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο, μοναδικό στο είδος του – μια ειδική ημιμόνιμη φορητή κατασκευή σταθερού θόλου με καρέκλες για τους θεατές, ταξιδεύει σε όλη τη χώρα προσφέροντας μία μοναδική οπτικοακουστική διδακτική εμπειρία. Κυρίαρχο χαρακτηριστικό του είναι η ημισφαιρική οθόνη προβολή,ς διαμέτρου 6 μέτρων και με επιφάνεια εμβαδού 57 τετραγωνικών μέτρων!

Παράλληλα με τις προβολές θα γίνεται και παρατήρηση με τηλεσκόπιο, του Ηλίου κατά τη διάρκεια της ημέρας και του έναστρου ουρανού το βράδυ (η παρατήρηση εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες).

Πρόγραμμα Προβολών

11:00 – Ο Μαγεμένος Ύφαλος
11:30 – Συλλέγοντας το Φως των Άστρων: Τα Θαυμαστά Τηλεσκόπια
12:00 – Τέλειος Μικρός Πλανήτης
12:30 – Από Τη Γη Στο Σύμπαν
13:00 – Διεθνής Διαστημικός Σταθμός
13:30 – Ο Μαγεμένος Ύφαλος
14:00 – Ο Ήλιος: Το Ζωντανό Μας Άστρο
14:30 – Τέλειος Μικρός Πλανήτης
15:00 – Το Κλίμα Της Γης

Διάλειμμα

16:30 – Συλλέγοντας το Φως των Άστρων: Τα Θαυμαστά Τηλεσκόπια
17:00 – Ο Μαγεμένος Ύφαλος
17:30 – Διεθνής Διαστημικός Σταθμός: Το σκαλοπάτι για τον πλανήτη Άρη
18:00 – Ένας Τέλειος Μικρός Πλανήτης
18:30 – Από Τη Γη Στο Σύμπαν
19:00 – Ο Ήλιος: Το Ζωντανό Μας Άστρο
19:30 – Το Φάντασμα του Σύμπαντος: Η Αναζήτηση της Σκοτεινής Ύλης
20:00 – NEURODOME – Εξερευνώντας τον Εγκέφαλο

Τα τρέιλερ και τις περιγραφές των διαθέσιμων ταινιών θόλου θα βρείτε εδώhttp://planetariumotg.gr/productions.html

Τα ντοκιμαντέρ θόλου που θα προβληθούν είναι:

🚀Από Τη Γη Στο Σύμπαν (Για ενήλικο κοινό και για παιδιά 10+)
Η παράσταση είναι ένα μοναδικό ταξίδι στο Σύμπαν. Μετά από μια σύντομη αναφορά στην Αστρονομία των Αρχαίων, μας ταξιδεύει στο Ηλιακό μας σύστημα, στα άστρα, τον Γαλαξία μας, στο Σύμπαν, όπως αυτά περιγράφονται από την σύγχρονη επιστήμη.

🚀Ο Ήλιος – Το Ζωντανό μας Άστρο (Για ενήλικο κοινό και για παιδιά 10+)
Ανακαλύψτε τα μυστικά του άστρου μας σε αυτή την πλανηταριακή παράσταση και απολαύστε εικόνες – όπως δεν τις έχετε δει ποτέ – από τη βίαιη επιφάνεια του Ήλιου στο επιβλητικό περιβάλλον του πλανητάριου.

🚀Ένας Τέλειος Μικρός Πλανήτης (Ηλικίες 6 με 12 ετών)
Φανταστείτε τις τέλειες διαστημικές διακοπές. Ανακαλύψτε το ηλιακό μας σύστημα μέσα από μια διαφορετική οπτική ματιά – μέσω μιας εξωγήινης οικογένειας που αναζητά τον τέλειο πλανήτη για τις διακοπές της. Πετάξτε πάνω από την επιφάνεια του Πλούτωνα, τον πιο γνωστό μας Νάνο Πλανήτη. Βουτήξτε στους παγωμένους γκρεμούς της Μιράντα – δορυφόρου του Ουρανού. Ταξιδέψτε μέσα από τους δακτυλίους του Κρόνου. Νιώστε τις καταιγίδες και τους κεραυνούς στον Δία. Και περπατήστε στην επιφάνεια του Άρη. Ποιον προορισμό θα επιλέγατε; Αυτό είναι ένα ταξίδι στο ηλιακό σύστημα για διαστημικούς ταξιδιώτες όλων των ηλικιών.

🚀Ο Μαγεμένος Ύφαλος (Ηλικίες 5+)
Η ταινία μας μεταφέρει στα βάθη της θάλασσας σε έναν κοραλλιογενή ύφαλο, ένα μοναδικό κόσμο, πολύχρωμο και ξένο, γεμάτο περιπέτειες και κίνδυνους, αινίγματα και μυστήρια, παλιούς θρύλους και μύθους, έναν κόσμο που κατοικείται από πλάσματα με χιούμορ και θάρρος, αξιαγάπητα και παράξενα, γοητευτικά και επικίνδυνα.

🚀Συλλέγοντας το Φως των Άστρων: Τα Θαυμαστά Τηλεσκόπια (Για ενήλικο κοινό και για παιδιά 9+)
Τα τηλεσκόπια είναι επιστημονικά όργανα υψηλής τεχνολογίας που συλλέγουν φως από μακρινά ουράνια αντικείμενα. Με αυτά τα ευγενή όργανα, οι άνθρωποι κατάφεραν να βουτήξουν στο βαθύ διάστημα και να συλλέξουν πολύτιμες επιστημονικές πληροφορίες για το σχηματισμό, τη ζωή και το θάνατο των πλανητών, των αστεριών και των γαλαξιών. Όλη αυτή η γνώση μας βοηθά να κατανοήσουμε πώς λειτουργεί η φύση στη μεγάλη κλίμακα και καθορίζει τη θέση μας στο υπέροχο Σύμπαν.

🚀Διεθνής Διαστημικός Σταθμός – Το σκαλοπάτι για τον πλανήτη Άρη (Για ενήλικο κοινό και για παιδιά 8+)
Το 1998 ξεκίνησε στο διάστημα, η συναρμολόγηση ενός δορυφόρου που θα ήταν δεύτερος σε μέγεθος και φωτεινότητα πίσω μόνο από τη Σελήνη …του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS). Η κατασκευή του ολοκληρώθηκε το 2011 φθάνοντας σήμερα σε μέγεθος όσο ένα γήπεδο ποδοσφαίρου. Ανακαλύψτε τον ρόλο του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού στην ανάπτυξη του διαστημικού προγράμματος.

🚀Το Φάντασμα του Σύμπαντος: Η Αναζήτηση της σκοτεινής ύλης (Για ενήλικο κοινό και για παιδιά 12+)
Η ταινία αποκαλύπτει τους πρώτους υπαινιγμούς της ύπαρξης της σκοτεινής ύλης και ταξιδεύει τον θεατή μέχρι τον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων στο CERN, δείχνοντας πώς οι επιστήμονες σε όλο τον κόσμο συνεργάζονται για να ερευνήσουν τα συστατικά της σκοτεινής ύλης.

🚀Το Κλίμα της Γης (Για ενήλικο κοινό και για παιδιά 8+)
Η θέση της Γης στο Ηλιακό Σύστημα δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξη και την εξέλιξη της ζωής. Ελάτε να ανακαλύψουμε τα χαρακτηριστικά του πλανήτη μας που διαμορφώνουν τον Καιρό και το Κλίμα. Παγετώδεις εποχές εναλλάσσονται με θερμές περιόδους, μα τα τελευταία χρόνια ένας νέος παράγοντας αλλαγής του κλίματος προστέθηκε, η σε μεγάλη κλίμακα ανθρώπινη επέμβαση στο φυσικό περιβάλλον. Το κλίμα και οι συνθήκες στη Γη δεν είναι σταθερά και δεδομένα. Το ανθρώπινο είδος θα πρέπει να προσαρμόζεται στις νέες συνθήκες και να λαμβάνει μέτρα έτσι ώστε να εξασφαλίζει την επιβίωσή του, στην επιφάνεια του μικρού μας γαλάζιου πλανήτη.

🚀NEURODOME – Εξερευνώντας τον Εγκέφαλο (Για ενήλικο κοινό και για παιδιά 8+)
Ένα ταξίδι μέσα στον ανθρώπινο εγκέφαλο! Το NEURODOME φέρνει τις ανακαλύψεις αιχμής της νευροεπιστήμης στο εντυπωσιακό περιβάλλον του Planetarium on the Go. Στην παράσταση ο θεατής κάνει ένα ταξίδι στα όρια της ανθρώπινης εξερεύνησης, από τα απώτατα όρια του γνωστού σύμπαντος, προς τα μέσα, προς το πολύ μικρό, τους νευρώνες του εγκεφάλου.

Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz