Connect with us

EDITOR

Από σκουπιδότοπος…βιοτεχνολογικό πάρκο 2000 θέσεων εργασίας!

Published

on

Πόσα και πόσα δημοσιεύματα για την περιφερειακή αγορά Λεχαίου! Πόσες υποσχέσεις για αξιοποίηση, η τελευταία ήταν απο την Περιφερειακή αρχή Τατούλη για δημιουργία στο χώρο Δημοπρατηρίου προϊόντων. Το σχέδιο ήταν μεγαλόπνοο και σίγουρα αποδεκτό από όλους, ουδέποτε όμως υλοποιήθηκε με την Περιφερειακή αγορά να φθίνει χρόνο με το χρόνο, να λεηλατείται και βεβαίως να μετατρέπεται σε χώρο φιλοξενίας περιθωριακών.

Πριν από ένα χρόνο στο τραπέζι έπεσε η πρόταση δημιουργίας βιοτεχνολογικού πάρκου στο σημείο. Ο Αρμόδιος Υφυπουργός, Κορίνθιος Χρίστος Δήμας, κάθισε στο ίδιο τραπέζι με τους συνεργάτες του και τον δήμαρχο της Κορίνθου, μελέτησαν τα δεδομένα, το σχέδιο, την προοπτική και ξεκίνησαν τις διαδικασίες για να λυθεί ο “γόρδιος δεσμός”.

Στο πρώτο άκουσμα του σχεδίου υπήρξαν αμφιβολίες, εύλογα θα έλεγε κανείς, αφού η Κορινθία και ειδικότερα η περιοχή του Λεχαίου είχε πολλές φορές ακούσει τα σχέδια και τα “θα”. Τα πρώτα αποτελέσματα τον Ιούλιο του 2021 έδειξαν πως τουλάχιστον είχαν δρομολογηθεί οι διαδικασίες παραχώρησης της έκτασης από την ΕΤΑΔ, βήμα καθοριστικό για την υλοποίηση του έργου. Ακολούθησε η έγκριση του προϋπολογισμού του έργου ύψους 82 εκ ευρώ ενώ ανακοινώθηκαν και οι πρώτες δραστηριότητες που θα εγκαθίσταντο στο πάρκο. Την Τετάρτη 9.2.2022 υπεγράφη η τελική σύμβαση παραχώρησης της έκτασης των 102.381,67 τ.μ. στο δήμο Κορινθίων, παραχώρηση διάρκειας 30 ετών με πιθανότητα 10ετούς παράτασης.

«Η αξιοποίηση της περιφερειακής αγοράς Λεχαίου θα αλλάξει την αναπτυξιακή και οικονομική ταυτότητα της περιοχής και ευρύτερα του δήμου Κορινθίων. Βήμα – βήμα, με μεθοδική δουλειά, συνεργασίες και στοχευμένες παρεμβάσεις υλοποιούμε ως δημοτική αρχή την δέσμευση προς τους Κορινθίους για την δημιουργία εκείνου του πλαισίου που θα επιφέρει ευημερία, ανάπτυξη, οικονομική πρόοδο» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορινθίων με το πέρας της συνάντησης και υπογραφής.

«Σήμερα ολοκληρώθηκε η παραχώρηση τμήματος της παλαιάς αγοράς του Λεχαίου από την ΕΤΑΔ στον Δήμο Κορινθίων, με σκοπό την δημιουργία Τεχνολογικού Πάρκου Βιοτεχνολογίας και Καινοτομίας, που έχει ήδη εγκριθεί από την Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων. Οι εξελίξεις αυτές βάζουν την Κορινθία για τα καλά στον χάρτη της καινοτομίας και δίνουν σημαντική αναπτυξιακή προοπτική στην περιοχή και ελπίδα σε πολλά νέα παιδιά» ανέφερε ο Υφυπουργός Χρίστος Δήμας

Για λύση ενός χρόνου προβλήματος έκανε λόγο απο πλευράς ΕΤΑΔ ο Διευθύνων σύμβουλος Στέφανος Βλαστός σημειώνοντας πως  “δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για την υλοποίηση μίας στρατηγικής επένδυσης στην Κόρινθο σε τομείς στρατηγικής σημασίας για τη χώρα, όπως αυτούς της έρευνας, της καινοτομίας και της υψηλής τεχνολογίας. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να συμβάλλουμε στην εθνική αυτή προσπάθεια, προσελκύοντας για τα ακίνητα του Ελληνικού Δημοσίου ακόμη περισσότερες σοβαρές και βιώσιμες επενδύσεις προς όφελος όλων των πολιτών».

 

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz