Connect with us

EDITOR

Απολογείται σήμερα ο 6οχρονος για την νεροκλοπή στον Άσσο

Published

on

Ενώπιον της δικαιοσύνης θα βρεθεί σήμερα προκειμένου να απολογηθεί ο 60χρονος άντρας που κατηγορείται για παράνομη υδροληψία στο δίκτυο που υδροδοτεί την περιοχή του Άσσου. Το περιστατικό κατεγράφη την Τρίτη στην περιοχή του Άσσου, οδήγησε σε μήνυση τον Δήμαρχο Κορινθίων και πυροδότησε την διαδικασία του αυτοφώρου για τον κατηγορούμενο. Ο Δήμαρχος, ο πρόεδρος της κοινότητας Άσσου, ο διευθυντής της ΔΕΥΑΚ αλλά και ο πρώην δήμαρχος Κορίνθου βρέθηκαν στο δικαστήριο την Τετάρτη προκειμένου να υποστηρίξουν την μήνυση. Ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία όλων όσοι σε βάρος των πολιτών δημιουργούν παρανόμως συστήματα άντλησης και εκτροπής ύδατος από το κεντρικό δίκτυο ύδρευσης – άδρευσης. Ο πρώην δήμαρχος Αλέξανδρος Πνευματικός υποστήριξε από την πλευρά του πως το φαινόμενο δεν είναι τωρινό, ίδια περιστατικά είχε αντιμετωπίσει και ο ίδιος στην διάρκεια της θητείας του.

Ο κατηγορούμενος ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί, διαδικασία που θα λάβει χώρα σήμερα στα δικαστήρια της Κορίνθου.

Την ίδια ώρα οι αρμόδιες αρχές αναζητούν σε όλο το δίκτυο συστήματα και σημεία παράνομης υδροληψίας. Από το τελευταίο περιστατικό να υπενθυμίσουμε η περιοχή του Άσσου έμεινε χωρίς νερό για μια ολόκληρη ημέρα.

Ο Πρόεδρος του Άσσου Ναπολέων Γιαννακουλόπουλος ένα μήνα πριν με ανάρτηση του (8 Απριλίου ) είχε και πάλι αναφερθεί στο θέμα κάνοντας λόγο για “νεροποντικούς”

«Το πρωί ενημερώθηκα από τον υδρονομέα του Άσσου ότι είχε ανακαλύψει ένα σημείο όπου γινόταν παράνομη άντληση νερού από το κανάλι του ΑΟΣΑΚ με συνέπεια να έχει μειωθεί δραματικά η ποσότητα του νερού που έφτανε για την άρδευση στον Άσσο. Επικοινώνησα και με τον επόπτη του ΑΟΣΑΚ ο οποίος μου επιβεβαίωσε το γεγονός και μου είπε ότι θα πήγαινε να κάνει μήνυση κατά αγνώστων στο Α.Τ Βραχατίου ενέργεια την οποία τελικά έκανε σύμφωνα με τα λεγόμενα του.

Το απόγευμα μου τηλεφώνησε πάλι ο υδρονομέας του Άσσου και μου είπε ότι στο σημείο που μου ανέφερε το πρωί συνεχίζεται η παράνομη άντληση ύδατος γι’ αυτό και το νερό που φτάνει στον Άσσο είναι ελάχιστο και ανεπαρκές για την άρδευση των κτημάτων. Εκείνη την ώρα ήμουν με τον πρόεδρο του Λεχαίου και ζήτησα στον υδρονομέα να μας οδηγήσει στο σημείο της παράνομης άντλησης για να καλέσουμε την αστυνομία και να σταματήσουμε την παράνομη άντληση.

Αυτός με την δικαιολογία “Άν σε πάω και στο δείξω, εσύ θα πεις ότι εγώ στο έδειξα και φοβάμαι” αρνήθηκε να μας οδηγήσει εκεί με αποτέλεσμα το νερό να συνεχίσει να χάνεται για τον Άσσο μέχρι τώρα. Σημειωτέων ότι το νερό αύριο κόβεται για τον Άσσο και προχωρά στο Περιγιάλι. Τα υπόλοιπα τα αφήνω στην κρίση σας…»

 

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz