Connect with us

Επικαιρότητα

Αξιοποιείται, αλλά παραμένει στο δημόσιο η Διώρυγα της Κορίνθου

Published

on

Την αξιοποίηση της διώρυγας της Κορίνθου, μέσω ΣΔΙΤ, διατηρώντας, όμως, τον δημόσιο χαρακτήρα της, μελετά η κυβέρνηση δια του “Υπερταμείου” στο οποίο ανήκει ο φορέας.

Αυτό αποκάλυψε ο ο Διευθύνων Σύμβουλος του Υπερταμείου, Γρηγόρης Δημητριάδης, σε συζήτηση που έγινε κατά την διάρκεια του 24ου Συνεδρίου Prodexpo που ολοκληρώθηκε χτες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Χαρακτηριστικά ο κ. Δημητριάδης ανέφερε πως «έχουμε μια θυγατρική τη “Διώρυγα της Κορίνθου”. Είναι μια εταιρεία που είναι περιουσία του Δημοσίου. Δεν θα πουλήσουμε τη Διώρυγα της Κορίνθου. Όμως μέχρι τώρα ήταν συλλέκτης διοδίων. Υπάρχει μια μεγάλη έκταση δίπλα στις όχθες. Ανήκει σ’ αυτή την εταιρεία. Δεν θα πουλήσουμε την εταιρεία ή το έδαφος, αλλά θα την αξιοποιήσουμε με real estate development. Θα μπορούσε να γίνει από ένα εκπτωτικό πάρκο. Θα παραμείνει στην κυριότητα του δημοσίου. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα χρησιμοποιήσεις ιδιώτες».

Όσο για το χρόνο ολοκλήρωσης αυτής της μετεξέλιξης, σημείωσε: «Έχουμε τη Blackrock που το έχει κάνει και σε άλλες χώρες για να έχουμε τη σωστή δομή, για να μπορούμε να είμαστε αξιόπιστοι και να μπορούμε να προσελκύσουμε ξένους επενδυτές. Η επενδυτική βαθμίδα διευκολύνει περισσότερο. Το να έχεις ένα υπερταμείο, που δεν παίρνει εντολές απευθείας από την κυβέρνηση, αλλά έχει δική του πιο τεχνοκρατική άποψη πάντα με το δημόσιο συμφέρον, το βλέπει ένας επενδυτής».

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz