Connect with us

Επικαιρότητα

Αντιρατσιστική-Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Κορίνθου: Καμία ανοχή στον ρατσιστικό λόγο από τοπικά ΜΜΕ και άτομα με δημόσιες θέσεις

Published

on

H Αντιρατσιστική-Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Κορίνθου καταγγέλλει τις χυδαίες ρατσιστικές συμπεριφορές που προέρχονται από μερίδα των τοπικών ΜΜΕ αλλά και από άτομα που έχουν κληθεί να υπηρετήσουν το κοινωνικό γίγνεσθαι της Κορίνθου.

Πιο συγκεκριμένα, ο Σπυρίδων Πανταζής, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Βασίλη Νανόπουλου και ορισθείς από τον τελευταίο ως μέλος του Δ.Σ. του Κέντρου Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κορινθίων, έχει εκφραστεί με τον πλέον χυδαίο τρόπο μέσα από δημόσιες αναρτήσεις στο προφίλ του στο facebook, απέναντι σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως είναι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που μεταφέρθηκαν τον τελευταίο καιρό στην ανοικτή δομή του πρώην στρατοπέδου Κορίνθου. Κάποια από τα ρατσιστικά σχόλια παρατίθενται στις παρακάτω φωτογραφίες, ενώ σε άλλες αναρτήσεις υπάρχουν σεξιστικά σχόλια, χυδαία υπονοούμενα και στοχοποίηση συμπολιτών μας.

Μετά τη δημοσιοποίηση του περιστατικού, ο Σπυρίδων Πανταζής κατέβασε κάποια από τα ρατσιστικά σχόλια που είχε αναρτήσει στο facebook, ωστόσο θεωρούμε ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ένα άτομο με τόσο αισχρές απόψεις που παραβιάζουν βασικά ανθρώπινα δικαιώματα (δικαίωμα στην κατοικία, υγεία, τροφή – άρθρο 25 Οικουμενικής Διακήρυξης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα), να κατέχει θέση σε φορέα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κορινθίων.

Με την παρούσα ανακοίνωση, ζητάμε:

1. Την παύση του Σπυρίδωνα Πανταζή από τη θέση του στο Δ.Σ. του Κέντρου Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κορινθίων.
2. Την τοποθέτηση επί του θέματος όλων των δημοτικών παρατάξεων που συμμετέχουν στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κορινθίων.

Η επιτυχία του πρόσφατου Αντιρατσιστικού – Αντιφασιστικού Φεστιβάλ Κορίνθου, με τη μεγάλη συμμετοχή τόσο Κορίνθιων όσο και μεταναστών-προσφύγων από την ανοιχτή δομή, έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα: Θα ζήσουμε μαζί, μακριά από το ρατσιστικό δηλητήριο όσων αντλούν πολιτική υπεραξία σπέρνοντας τον φόβο και το μίσος απέναντι σε συνανθρώπους μας!

Αντιρατσιστική – Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Κορίνθου

Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz