Connect with us

Ελλάδα

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για επικοινωνία Μητσοτάκη – Ερντογάν

Published

on

Μπαράζ επαφών έχει σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν  καθώς όπως ανακοινώθηκε από τον τουρκικό Τύπο θα συνομιλήσει με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον Στόλτενμπεργκ. Την ίδια ώρα τα τουρκικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι ο Ερντογάν θα συνομιλήσει με τον Έλληνα πρωθυπουργό, κάτι που δεν αποκλείει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Στέλιος Πέτσας.

Η εφημερίδα Hurriyet μεταδίδει σήμερα ως παρασκήνιο της τηλεδιάσκεψης που είχε χθες ο Τούρκος πρόεδρος με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Σαρλ Μισέλ, είναι ότι ο Ερντογάν σε ερώτηση της Γερμανίδας Καγκελαρίου, αν θα συνομιλούσε με τον κ. Μητσοτάκη, εκείνος απάντησε «ναι, θα μιλούσα».

Την ίδια ώρα το ενδεχόμενο μιας επικοινωνίας ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ακόμη και πριν από τη Σύνοδο Κορυφής όπου θα εξεταστούν οι κυρώσεις κατά της Τουρκίας, αφήνει ανοιχτό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Στέλιος Πέτσας.

«Κανείς δεν μπορεί να προδικάσει τίποτα», είπε, μιλώντας στην ΕΡΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και σημείωσε πως για μια επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Τουρκίας βασικές προϋποθέσεις είναι η εμπιστοσύνη και η καλή προετοιμασία.

«Εάν αυτά υπάρχουν όλα είναι πιθανά», είπε ο Στέλιος Πέτσας.

Χαρακτήρισε θετικό βήμα την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών Αθήνας – Άγκυρας και εκτίμησε ότι κατάλογος της ΕΕ για κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας θα εγκριθεί σε επίπεδο ηγετών κάτι που είναι σημαντικό διότι αυτό λειτούργησε αποτρεπτικά στην προκλητικότητά της.

Το ζήτημα είναι, πώς θα ενεργοποιούνται αυτές οι κυρώσεις, αν η Τουρκία συνεχίσει, συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Μπαράζ επαφών από Ερντογάν
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα έχει τηλεδιάσκεψη με την Πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τηλεφωνική επικοινωνία με τον γ.γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ όπως μετέδωσε πριν από λίγο το πρακτορείο Anadolu.

πηγή: newsbomb.gr

Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz