Connect with us

Επικαιρότητα

“Ανακαλύπτοντας τον Κορινθιακό κόλπο”

Published

on

“Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι το φεστιβάλ «Ανακαλύπτοντας τον Κορινθιακό κόλπο Παρατηρώ, Ενημερώνομαι, Προστατεύω» 2022 ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 2 Ιουλίου στο ανακαινισμένο παλιό δημοτικό σχολείο του Δερβενίου Κορινθίας.

Το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά από το δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης σε συνεργασία με τη Μονάδα Εκπαίδευσης του ΕΛ.ΚΕ.ΘΕ, την κοινότητα του Δερβενίου και το Ν.Π.Δ.Δ «Ηλίας Κατσούλης».

Στο φεστιβάλ συμμετείχαν 11 επιστήμονες ή και ερευνητές του ΕΛ.ΚΕ.ΘΕ (από Ι.Ω. και ΙΘΑΒΙΠΕΥ), ενώ πάνω από 170 άτομα (όλων των ηλικιών) παρακολούθησαν και συμμετείχαν στις δράσεις που παρουσιάστηκαν.

Το φεστιβάλ είχε σαν στόχο να παρουσιάσει και να αναδείξει με διεπιστημονικότητα και αξιοποιώντας ποίκιλλες προσεγγίσεις (βιωματικές δράσεις, πειράματα, διαλέξεις, εικαστικές δημιουργίες, έκθεση με ζωγραφιές μαθητών, live streaming για απευθείας παρακολούθηση του βυθού με χρήση ROV, έκθεση φωτογραφίας κλπ.) την αξία του Κορινθιακού Κόλπου τόσο στους κατοίκους όσο και στους επισκέπτες της περιοχής.

Στο φεστιβάλ συμμετείχαν τοπικοί φορείς και οργανώσεις όπως: «Αλκυών», Σύλλογος δυτών Krissaios, Πολιτιστικός σύλλογος ΕυΖην, μουσικό σχήμα της φιλαρμονικής ορχήστρας του Δερβενίου «the Dervenians», ενώ αρκετοί ήταν και οι εθελοντές που βοήθησαν στην πραγματοποίηση του φεστιβάλ.

Η αφορμή για την εκδήλωση ήταν το ζήτημα της αξιοποίησης του παλιού Ειρηνοδικείου στο Δερβένι με στόχο το κτίριο αυτό να αποτελέσει ένα κέντρο ολοκληρωμένων δράσεων που σκοπό θα έχουν την παρατήρηση, την επιστημονική έρευνα, την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών του Κορινθιακού κόλπου”

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz