Connect with us

EDITOR

«Ανάσαναν» 3o Γυμνάσιο και Δημοτικό Αλμυρής – Εκτός λίστας Πειραματικών του Υπουργείου

Published

on

Ανακοινώθηκαν χθες Τρίτη από το Υπουργείο Παιδείας τα σχολεία που θα λειτουργήσουν ως Πειραματικά από τη νέα σχολική χρονιά. Η υπόθεση είχε μετατραπεί σε «κόκκινο πανί» για τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της Κορινθίας και δυο σχολεία του νομού τα οποία είχαν με προταθεί από τις διευθύνσεις για μετατροπή, δεν είχαν όμως την σύμφωνη γνώμη της εκπαιδευτικής κοινότητας και των συλλόγων γονέων. Επιστολές διαμαρτυρίας, αποφάσεις συλλόγων, συλλογή υπογραφών από γονείς και εκπαιδευτικούς προκειμένου τα δυο σχολεία, το 3ο γυμνάσιο της Κορίνθου και το δημοτικό σχολείο Αλμυρής να μην μετατραπούν σε Πειραματικά.

Τα επιχειρήματα άπτονταν τόσο των υποδομών που δεν υποστήριζαν μια τέτοια λειτουργία όσο και των εκπαιδευτικών και κοινωνικών ζητημάτων που προέκυπταν με μετακινήσεις εκπαιδευτικών και μαθητών.

Ξεσηκωμός στην Αλμυρή για το “πειραματικό ” – Τι αποφάσισαν οι γονείς

3ο Γυμνάσιο Κορίνθου: Μην μας αναγκάζετε να γίνουμε “Πειραματικό”

Η λίστα που δημοσιοποιείται από το Υπουργείο ΔΕΝ περιλαμβάνει τα δυο αυτά σχολεία προκαλώντας ευφορία σε γονείς και εκπαιδευτικούς. Το κατά πόσον συνετέλεσαν οι αντιδράσεις σε αυτήν την απόφαση κανείς δεν μπορεί να το γνωρίζει. Ωστόσο, παρά την εξέλιξη, οι διευθύνσεις εκπαίδευσης θα πρέπει να εξηγήσουν αφενός γιατί πρότειναν τα συγκεκριμένα σχολεία αφού δεν πληρούνταν οι υποδομές και αφετέρου γιατί το έπραξαν ερήμην των ίδιων των σχολείων.

 

“Έχετε δίκιο αλλά δεν αποσύρω την πρόταση”!

Αξίζει βέβαια να σημειώσουμε εδώ, πως σε συζητήσεις που έγιναν όλο αυτό το διάστημα, ειδικά για το σχολείο της Αλμυρής καταγράφονται φόβοι υποβάθμισης δεδομένης της μείωσης του αριθμού των μαθητών, εξέλιξη η οποία θα αποτρέπετο στην περίπτωση χαρακτηρισμού του σχολείου ως πειραματικό.

Αλμυρή: Το «πειραματικό» θα αποτρέψει την υποβάθμιση του σχολείου;

Στην Πελοπόννησο θα λειτουργήσουν ως πειραματικά 3 σχολεία σε Τρίπολη και Καλαμάτα. Πρόκειται για τα: 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ , 10ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ και 7ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ.  

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz