Connect with us

Επικαιρότητα

Αμμοθύελλες σαρώνουν την Αυστραλία – Με τεράστια σύννεφα σκόνης

Published

on

«Πορτοκαλί» έγινε ο ουρανός της Αυστραλίας εξαιτίας αμμοθύελλας.

Οι καταστρεπτικοί άνεμοι, όπως τους χαρακτηρίζει ο Guardian, σαρώνουν την Αυστραλία, η οποία μετρά τις πληγές της από τις φονικές πυρκαγιές. Το Γραφείο Μετεωρολογίας εξέδωσε σειρά από αυστηρές προειδοποιήσεις το βράδυ της Κυριακής για την ενδοχώρα Νέας Νότιας Ουαλίας με τους ανέμους που δημιουργούν σύννεφα σκόνης.

Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική στην Αυστραλία, καθώς οι ισχυροί άνεμοι συνδυάστηκαν με υψηλές θερμοκρασίες, φτάνοντας μέχρι και τους 40 βαθμούς. Οπως μεταδίδει το CNN, οι ριπές ανέμου έφτασαν μέχρι τα 95 χιλιόμετρα την ώρα στο Parkes και τα 107 χιλιόμετρα ανά ώρα στο Dubbo, σύμφωνα με το Γραφείο Μετεωρολογίας της Αυστραλίας.

«Ζω στην περιοχή εδώ και 10 χρόνια και δεν έχω ζήσει ξανά κάτι σαν κι αυτό. Έχουμε συνηθίσει να έρχεται ανεμοθύελλα μια φορά το χρόνο, αλλά ως εκεί. Φέτος, γίνεται κάθε εβδομάδα» δήλωσε κάτοικος της Μιλντούρα στον Guardian, προσθέτοντας ότι «είναι αρκετά ανησυχητικό να έχεις μικρά παιδιά και να νιώθεις ότι δεν μπορείς να φύγεις από το σπίτι σου. Είσαι παγιδευμένος κατά κάποιο τρόπο».

Πηγή: iefimerida.gr

Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz