Connect with us

Ελλάδα

Αλλαγές στη Δικαιοσύνη

Published

on

Η Ειρήνη Καλού θα είναι η νέα πρόεδρος του Αρείου Πάγου και η Δήμητρα Κοκοτίνη εισαγγελέας του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας, με την απόφαση της κυβέρνησης να έχει προκαλέσει αντιδράσεις εξαιτίας της χρονικής συγκυρίας.   

Βέβαια αναμένεται το Προεδρικό Διάταγμα που θα επικυρώνει τον διορισμό των δύο γυναικών.στην ηγεσία της δικαιοσύνης   Η επιλογή της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου ήταν αρκετά επεισοδιακή και δημοσιογραφικές πληροφορίες κάνουν λόγο για έντονο παρασκήνιο. Κι΄αυτό γιατί η Δήμητρα Κοκοτίνη δεν ήταν μεταξύ των τριών δικαστικών λειτουργών που είχαν επιλέγει αρχικά από τη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής. Προτιμήθηκε από το Χαρ. Βουρλιώτη που είχε λάβει 15 ψήφους στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής αλλά και από τις Διονυσία Μπιτζούνη και Ειρήνη Καλού, οι οποίες είχαν λάβει από 9 ψήφους.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο λόγος για την αλλαγή αυτή ήταν ότι κρίθηκε ορθότερο η θέση του ανώτατου εισαγγελέα να μην δοθεί σε κάποιον που προέρχεται από τον εισαγγελικό κλάδο αλλά από το δικαστικό, όπως είναι δυνατό σύμφωνα με το νόμο. Μάλιστα, αρμόδιες πηγές υπογράμμιζαν ότι το υπουργικό Συμβούλιο δεν δεσμεύεται να επιλέξει από την τριάδα, στην οποία είχε καταλήξει η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Η Δήμητρα Κοκοτίνη εξ αρχής συμπλήρωνε μεγάλες πιθανότητες για να διαδεχθεί τον Βασίλειο Πέππα, ενώ διαθέτει τη φήμη της δυναμικής δικαστικής λειτουργού. Μάλιστα, πρόσφατα προέδρευσε στο ΣΤ’ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου που έκρινε το ζήτημα της χορήγησης άδειας στο Δημήτρη Κουφοντίνα, επιστρέφοντας την υπόθεση στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών του Βόλου για νέα κρίση.

Ποια είναι η νέα πρόεδρος του Αρείου Πάγου 

Η αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, Ειρήνη Καλού, στη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής για τη θέση του προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου ισοψήφησε με 15 ψήφους με την αρεοπαγίτη, Διονυσία Μπιτζούνη, ενώ τρίτη με 13 ψήφους αναδείχθηκε η Δήμητρα Κοκοτίνη. Η Ειρήνη Καλού θεωρείται συνεπής στα καθήκοντά της. Έχει χειριστεί ως εφέτης – ειδική ανακρίτρια την υπόθεση των ανταλλαγών της Μονής Βατοπεδίου.   

Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz