Connect with us

EDITOR

Ακίνητα: Πότε πληρώνονται οι ιδιοκτήτες τα «κουρεμένα» ενοίκια Φεβρουαρίου – Μαρτίου

Published

on

Διπλή καταβολή για τους ιδιοκτήτες – Οι νέες ημερομηνίες πληρωμών αποζημιώσεων κουρεμένων ενοικίων – Έχουν ήδη υποβληθεί περίπου 90.000 καινούργιες δηλώσεις για το μήνα Νοέμβριο και ακόμα 65.000 για τον Δεκέμβριο.

Στους τραπεζικούς λογαριασμούς των ιδιοκτητών ακινήτων πιστώνονται την επόμενη εβδομάδα τα ποσά της αποζημίωσης για τα «κουρεμένα» έως 100% ενοίκια του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου.

Όπως δήλωσε ο Γιώργος Πιτσιλής, η φορολογική διοίκηση «τρέχει» τις διαδικασίες για την καταβολή έως και τις 20 Απριλίου της διπλής αποζημίωσης στους ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι το δίμηνο Φεβρουαρίου – Μαρτίου είτε δεν εισέπραξαν καθόλου ενοίκια είτε εισπράττουν μειωμένα μισθώματα κατά 40%.

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί χωρίς οι ιδιοκτήτες να χρειαστεί να υποβάλλουν ξεχωριστή δήλωση αρκεί οι μισθώσεις να έχουν συναφθεί μέχρι την 31η/1/2021.

  • Οι πληρωμές θα γίνουν έως τις 20 Απριλίου, εφόσον πληρούνται οι παρακάτω προϋποθέσεις:
  • Οι μισθώσεις να φαίνονται ενεργές στο σύστημα Δήλωσης Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης της ΑΑΔΕ.
  • Ο εκμισθωτής-νομικό πρόσωπο να μην έχει δηλώσει διακοπή εργασιών στην ΑΑΔΕ.
  • Ο μισθωτής-επιχείρηση να μην έχει δηλώσει διακοπή εργασιών στην ΑΑΔΕ.
  • Ο μισθωτής-εργαζόμενος να τελεί σε αναστολή σύμβασης εργασίας για τον Μάρτιο.
  • Να έχει υποβληθεί, για τις μισθώσεις αυτές, δήλωση COVID τον Φεβρουάριο.
    Και τέλος, να πληρούνται οι λοιπές νόμιμες προϋποθέσεις.

Για τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος, θα θεσπισθεί πλαίσιο για την επιστροφή στο Δημόσιο αποζημιώσεων που καταβλήθηκαν αχρεωστήτως.

Ο συνολικός αριθμός συμψηφισμών και αποζημιώσεων διαμορφώνεται περίπου στις 971.000, και το συνολικό ποσό που έχει καταβληθεί στους ιδιοκτήτες ακινήτων ανέρχεται στα 180 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως παραμένει ανοιχτή μέχρι τις 19 Απριλίου, η πλατφόρμα για την υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων από τους ιδιοκτήτες ακινήτων, ώστε να διορθωθούν τυχόν λάθη ή παραλείψεις.

Πηγή: newsbomb.gr

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz