Connect with us

EDITOR

ΑΘΗΝΟΛΟΓΙΟ: Η Αρχαία Κόρινθος έχει “βολευτεί’ στη δόξα του ναού του Απόλλωνα!

Published

on

Μια ακόμα ανάρτηση αφιερώνει στην Αρχαία Κόρινθο το ΑΘΗΝΟΛΟΓΙΟ (https://www.facebook.com/athenologio) επισημαίνοντας όλα εκείνα που οι περισσότεροι φαίνεται να γνωρίζουν αλλά δεν έχουν κατορθώσει να αλλάξουν. Επισημαίνεται το τεράστιο πρόβλημα του Αρχαιολογικού χώρου και οι ανασκαφές που ΔΕΝ έχουν γίνει και βεβαίως η “ανάπαυση” στις δάφνες του ναού του Απόλλωνα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

“Όλο το τεράστιο πρόβλημα του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Κορίνθου σε μια αεροφωτογραφία από το Google Earth. Ξέρετε ότι στην Αρχαία Κόρινθο υπάρχει Ωδείο; Ξέρετε ότι υπάρχει τεράστιο θέατρο που δεν έχει καν ανασκαφεί; Δεν το ξέρετε ίσως γιατί τα μνημεία αυτά είναι αποκομμένα από τον αρχαιολογικό χώρο, περικυκλωμένα από ασφαλτοδρόμους που τα έχουν παραγκωνίσει εντελώς, σαν να μην υπάρχουν. Δυστυχώς ο χώρος αυτός χρειάζεται κατεπειγόντως νέο masterplan. Η είσοδος πρέπει να αλλάξει και να πάει στην οδό Λέχαιου, τα μνημεία να ενταχτούν στον αρχ. χώρο με κατάργηση των δρόμων και στο θέατρο να γίνει η έξοδος. Επίσης να βρεθεί λύση για τα σουβλατζίδικα και τα σουβενιράδικα που βρίσκονται πάνω σε τμήμα του χώρου που πρέπει να ανασκαφεί. Η Αρχαία Κόρινθος έχει βολευτεί με την δόξα του ναού του Απόλλωνα, το πρόσφατα αναστηλωμένο βήμα του Απόστολου Παύλου και τις δύο ανακαινισμένες αίθουσες του παλιού μουσείου. Ωστόσο είναι τόσα πολλά που ακόμα πρέπει να γίνουν. Ψάχνετε με αγωνία εσείς στα Υπουργεία Τουρισμού και Πολιτισμού το αντίπαλον δέος της Εφέσου, ιδού η Αρχαία Κόρινθος, η μόνη που μπορεί να την ανταγωνιστεί: Με τον Ακροκόρινθο της, με το θαμμένο της αμφιθέατρο, με τον αρχαιολογικό της χώρο, με τις Βασιλικές της, με τα αρχαία της λιμάνια. Αλλά θέλει πολύ δουλειά και όραμα.”

Στην ανάρτηση αυτή παρεμβαίνει, μεταξύ άλλων ο τοπικός σύμβουλος Παναγιώτης Κατσούλης ο οποίος αναφέρεται στις διαχρονικές ευθύνες του δήμου και της περιφέρειας για τις ελλειμματικές ανστηλώσεις μνημείν και θεάτρων(;) , αν και όλοι γνωρίζουν (ίσως μόνο ο τοπικός σύμβουλος ΔΕΝ το γνωρίζει) οτι αυτές αποτελούν πεδίο ευθύνης της Εφορίας Αρχαιοτήτων και του Υπουργείου Πολιτισμού. Στη δε αναφορά του φωτισμού του κάστρου επισημαίνει πως “δεν γίνεται τίποτα” ενώ σύμφωνα με τις ενέργειες της περιφέρειας το έργο έχει ανατεθεί και  θα υλοποιηθεί απο κορυφαίο μάλιστα μελετητικό γραφείο.

Το σχόλιο του τοπικού συμβούλου

Panos Katsoulis

Αθηνολόγιο κατ αρχην να σε ευχαριστισω θερμα για ολες τις επισκεψεις και ολες τις αναφορες που εχεις κανει για τον τοπο που ζω.Δυστυχως η Αρχαια Κορινθος παρολη την μεγαλη ιστορια που διαθετει αυτος ο τοπος η αναπτυξη της ειναι μονο καποιες ασφλαλτοστρωσεις και τιποτε αλλο.Η εκαστοτε δημοτικη αρχη καθως και η περιφερεια δεν εχει μεριμνησει να αναδειχτουν και να αναστηλωθουν πολλα μνημεια και θεατρα που θα προσελκυαν πολυ κοσμο στον τοπο αυτο,να θυμισω δε οτι μετα απο μια πυρκαγια στον Ακροκορινθο καταστραφηκε μερος του φωτισμου και ακομα δεν βλεπουμε να γινεται τιποτα.Σε γενικες γραμμες αυτον τον τοπο τον εχουν ξεχασμενο παρα τις φιλοτιμες προσπαθειες που κανουν οι αρχαιολογοι και η εφορια αρχαιοτητων ολα πανε ολο και πιο πισω.Ευελπιστουμε οτι καποια στιγμη θα ασχοληθει καποιος με ολη αυτην την περιουσια που μας αφησαν πληθος λαων που κατοικισαν εδω.

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz