Connect with us

EDITOR

Αθηνά Κόρκα: Δεν είδα, δεν άκουσα, δεν ξέρω!

Published

on

Πρωτοφανής η αντιμετώπιση των όσων συμβαίνουν με τα σχολεία στην Κορινθία, από την Αντιπεριφέρεια της Κορινθίας και την Αθηνά Κόρκα. Σε πρωινή της τοποθέτηση αποποιήθηκε ευθυνών και…έδειξε με το δάχτυλο τους δημάρχους που “θα έπρεπε να έχουν καθαρίσει τα σχολεία ώστε να επέλθει κανονικότητα”. Η νέα χωρική αντιπεριφερειάρχης με το “καλημέρα” στην θέση βρέθηκε απροετοίμαστη, αδιάβαστη και αδύναμη να διαχειριστεί ένα τόσο σημαντικό ζήτημα όπως η λειτουργία των σχολείων. “Ήταν απόφαση περιφερειάρχη, απλά μου κοινοποιήθηκε” ανέφερε ευθαρσώς χωρίς διόλου να ζυγίσει το βάρος των λόγων της. Απλά κοινοποιήθηκε και μετά τι; Η ίδια δεν είχε λόγο; Δεν είχε γνώση της κατάστασης στην Κορινθία; Δεν είχε άποψη; Παρέμβαση; Σιωπηλή αποδοχή και απουσία όποιας ενημέρωσης απέναντι σ έναν πληθυσμό που με αγωνία ανέμενε τις αποφάσεις; Δεν μετέφερε την αγωνία στον Περιφερειάρχη ώστε έστω να βγει μετά την μεσημβρινή σύσκεψη μια απλή ενημέρωση στους γονείς, αυτή που βγήκε στις 19:45 το βράδυ και υπό την πίεση των γεγονότων (μετά τις αναρτήσεις των δημάρχων Βέλου – Βόχας και Κορινθίων περι αρμοδιότητας της περιφέρειας);

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησης της η κ.Κόρκα είπε πως “η κακοκαιρία ήταν έντονη και τα προβλήματα πολλά”. Που σημαίνει τι αυτό; Οτι ο υπεύθυνος τύπου δεν μπορούσε να γράψει την ανακοίνωση για ένα τόσο σημαντικό θέμα; ή μήπως δεν ήταν σημαντικό θέμα τα σχολεία; Απο την στιγμή που υπάρχει απόφαση λειτουργίας σχολείων με αυτές τις συνθήκες η ενημέρωση είναι το λιγότερο. 

Η αποποίηση ευθυνών και η προσπάθεια επίρριψής τους στους δημάρχους που πάσχισαν να κρατήσουν τους δήμους ανοιχτούς και τα κατάφεραν, δεν συνάδει με την ευθύνη της θέσης. Οι δημοτικές αρχές κράτησαν τα σχολεία κλειστά 3 ημέρες γιατί γνώριζαν τις συνθήκες , τις προτεραιότητες παρέμβασης και φυσικά την ανάγκη για ασφάλεια παιδιών και δασκάλων. Για την Περιφέρεια οι λόγοι αυτοί δεν ήταν σοβαροί!

Ο Περιφερειάρχης κόντρα στο αίτημα των δημάρχων για κλειστά σχολεία για 2 ακόμα ημέρες ώστε και οι συνθήκες να καλυτερέψουν και οι ίδιοι, έχοντας περάσει το κύριο κύμα κακοκαιρίας, να αποκαταστήσουν τις σχολικές δομές, αποφάσισε να ανοίξει τα σχολεία.

Γιατί οι προϋποθέσεις αναστολής δεν πληρούνταν! Και οι αντιπεριφερειάρχες Κορινθίας συμφώνησαν! Γιατί απλά…κοινοποιήθηκε! Τελικά, το λάθος είναι μόνο του νομοθέτη! 

Στην τελική ανάλυση, οι δήμαρχοι υποδέχονται τα σχόλια, τα παράπονα και την αγανάκτηση, στις σελίδες της Περιφέρειας, του Περιφερειάρχη και της κ.Κόρκα πρόσβαση δεν υπάρχει, ανάρτηση δεν υπάρχει…οι Δήμαρχοι βγάζουν τα κάστανα από τη φωτιά. Δικαίως και αδίκως!

 

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz