Connect with us

EDITOR

Αθίκια: Νοσούν κάτοικοι και το κρύβουν; – Η έκκληση του Προέδρου των Αθικίων μέσα από το My Radio 89,6 σε ΕΟΔΥ και αστυνομία 

Published

on

Τραγική τείνει να γίνει, εάν δεν είναι ήδη η κατάσταση με όσους νοσούν στο δήμο Κορινθίων. Τα κρούσματα, παρ ότι ο δήμος βρίσκεται για 2η εβδομάδα σε επίπεδο αυξημένης επιτήρησης δεν μειώνονται τουναντίον το “σενάριο” για “βαθύ κόκκινο” πλησιάζει αφού οι μετρήσεις στα νερά του Βιολογικού καθαρισμού δείχνουν πραγματική εκτόξευση του ιικού φορτίου.

 

Κάτοικοι, δυστυχώς σε μεγάλο αριθμό και κυρίως στα χωριά, αφενός δεν τηρούν τα μέτρα όπως ορίζονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα (οι αναφορές για συγκεντρώσεις σε πλατείες, γήπεδα, κλειστές καφετέριες, παιδικές χαρές είναι καθημερινές) και αφετέρου εάν νοσήσουν αποκρύπτουν την πληροφορία θεωρόντας πως εάν γίνει γνωστό θα γίνουν “δακτυλοδυκτούμενοι”. Αυτή η νοοτροπία είναι σήμερα καθ όλα επικίνδυνη αφού προκαλεί ουσιαστικά την ανεξέλεγκτη διασπορά του ιού.

Όλα τα παραπάνω έρχεται να επιβεβαιώσει ο Πρόεδρος των Αθικίων κ.Τάσος Μαρινός στο myradio και την εκπομπή του Θύμιου Τσαρμπού. Επιβεβαιώνει την “αταξία” ουσιαστικά που υπάρχει καθημερινά στο χωριό, την άρνηση των συμπολιτών του να ακούσουν τις συστάσεις του και να ακολουθήσουν τα μέτρα, την τακτική τους να μην ενημερώνουν οτι έχουν νοσήσει, μάλιστα κάποιοι απο αυτούς ενώ νοσούν επιλέγουν να κυκλοφορούν στο χωριό αδιαφορώντας για τα μέτρα που πρέπει να τηρούν για τους ίδιους και το κοινωνικό σύνολο. 

“Υπάρχει το ζήτημα των προσωπικών δεδομένων” θα πει ο Πρόεδρος. Ο ΕΟΔΥ δεν μπορεί να δώσει στοιχεία παρά μόνο στην αστυνομία. Εγώ από την πληροφόρηση που έχω από την αρχή της πανδημίας στο χωριό έχουμε 50-60 ανθρώπους που έχουν νοσήσει. Οι 25 με πήραν και με ενημέρωσαν και τους ευχαριστώ. Είναι πολύ λεπτή η θέση μου. Κάνω έκκληση στην αστυνομία και τον ΕΟΔΥ να κάνει ελέγχους σ εκείνους που νοσούν. Είμαστε σε πανδημία, πρέπει να το καταλάβουμε όλοι”.

Ακούστε το πρώτο μέρος της συνέντευξης:

Το χωριό μετρά ως σήμερα εκτός απο κρούσματα και δυο νεκρούς. Ο ένας είναι ο αδερφός του Προέδρου “χάσαμε τον αδερφό μου σε μια εβδομάδα” θα πει παρακαλώντας όλους να τηρήσουν τα μέτρα. Να προστατεύσουν την υγεία όλων! Στο γήπεδο καθημερινά υπάρχει κόσμος, έξω απο τις κλειστές καφετέριες το ίδιο. Μεθαύριο είναι Ψυχοσάββατο και όλοι ετοιμάζονται για την εκκλησία ενώ ο ιερέας έχει καλέσει να πάνε μόνο τα πρόσφορα και να φύγουν. Δεν μας ακούει ο κόσμος. Δυστυχώς!”

Ακούστε το δεύτερο μέρος της συνέντευξης:

 Βέβαια η περίπτωση των Αθικίων δεν είναι η μοναδική. Στα περισσότερα χωριά καταγράφεται  χαλάρωση και μη τήρηση μέτρων κι αυτό στην παρούσα φάση είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο αφού οι κάτοικοι μετακινούνται και προς την πόλη, οπου επίσης σε πολλές περιπτώσεις δεν τηρούνται τα μέτρα. Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι για το δήμο και το νομό καταστροφικό, σε κάθε επίπεδο.

Το σκληρό lockdown με αυτά τα δεδομένα δεν μοιάζει σενάριο μακρινό, την ίδια ώρα που και το νοσοκομείο της πόλης είναι σε οριακό σημείο. 

Είναι ώρα ευθύνης για όλους μας! 

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz